Легка паска
(покроковий рецепт з фото)
Не завжди навіть у великодні свята є можливість приділити багато часу на приготування паски. Тому хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати легку паску.
Це дуже простий спосіб приготувати паску. Незважаючи на видиму простоту, саме тісто дуже м'яке і повітряне, паска виходить ніжною і просто тане в роті. Для того, щоб підкреслити смак і індивідуальність вашого паски, в тісто можна додати 0, 5 ст. tsukatov або 2 ç.l. Кориці, або цедру з лимона або апельсина. Ці незначні на перший погляд деталі можуть разюче змінити смак вашого паски.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 6 штук
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 2, 5 склянки
- Ізюм - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 16 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 штука
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1, 5 кілограма
- Посипання - За смаком
- Пасхальна глазур - 1 штука
1
Дріжджі залийте невеликою кількістю теплого молока. Додайте щіпку цукру, ложку борошна. Дайте постояти 15 хвилин, щоб дріжджі прореагували.
2
Яйця розітріть з цукром.
3
Молоко розігрійте і розтопіть в ньому масло.
4
Змішайте в глибокій ємності опару, молоко і яйця. Перемішайте.
5
Додайте потроху борошно, рослинна олія, родзинки і добре замісити тісто.
6
Накрийте тісто і залиште підніматися на 5 годин.
7
Далі в змащені форми понакладивайте тісто з розрахунку на 1/3. Залиште підніматися на 30 хвилин.
8
Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин.
9
Прикрасьте кондитерською глазур'ю і посипанням. Смачного!