Солоні грузді холодний спосіб
(покроковий рецепт з фото)
Соління грибів холодним способом - процес довгий. Але місяць очікування і передчуття того варто, грузді виходять просто чудово смачними. Солоненькі і злегка хрусткі - неймовірно!
Перед вами класичний рецепт приготування солоних груздів холодним способом. Приготування холодним способом, звичайно, займає більше часу, ніж соління грибів гарячим способом, але воно того варто. Болісний місяць очікувань і у вас є чудова закуска, яка актуальна на будь-якому столі. Хай щастить!
- Грузді - 3 кілограма
- Часник - 2 штуки
- Листя хрону - За смаком
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
Гриби миємо і чистимо. Відварюємо в підсоленій воді 10 хвилин.
Відварені гриби накриваємо тарілкою і зверху ставимо щось важке. Ми залишаємо так на ніч.
На наступний день закладаємо гриби в стерилізовані банки. Часник - шар грибів - 1 ç.l. Солі - часник - гриби - сіль. Зверху заливаємо розсолом, в якому були гриби. Утрамбовуємо, кладемо листя хрону, кріп. Закриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику. Через місяць гриби готові, смачного!