Рецепт Солоні грузді холодний спосіб фото

Солоні грузді холодний спосіб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий

Соління грибів холодним способом - процес довгий. Але місяць очікування і передчуття того варто, грузді виходять просто чудово смачними. Солоненькі і злегка хрусткі - неймовірно!

Перед вами класичний рецепт приготування солоних груздів холодним способом. Приготування холодним способом, звичайно, займає більше часу, ніж соління грибів гарячим способом, але воно того варто. Болісний місяць очікувань і у вас є чудова закуска, яка актуальна на будь-якому столі. Хай щастить!

  • Грузді - 3 кілограма
  • Часник - 2 штуки
  • Листя хрону - За смаком
  • Кріп - За смаком
  • Сіль - За смаком
солоні грузді холодний спосіб - фото крок 1
Гриби миємо і чистимо. Відварюємо в підсоленій воді 10 хвилин.
солоні грузді холодний спосіб - фото крок 2
Відварені гриби накриваємо тарілкою і зверху ставимо щось важке. Ми залишаємо так на ніч.
солоні грузді холодний спосіб - фото крок 3
На наступний день закладаємо гриби в стерилізовані банки. Часник - шар грибів - 1 ç.l. Солі - часник - гриби - сіль. Зверху заливаємо розсолом, в якому були гриби. Утрамбовуємо, кладемо листя хрону, кріп. Закриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику. Через місяць гриби готові, смачного!

Схожі рецепти