Рецепт Солоні гливи на зиму фото

Солоні гливи на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.

Хоч гливи і не належать до числа шляхетних грибів, але все ж заготовки з них виходять запаморочливі, а якщо не вірите мені, то приготуйте солоні гливи на зиму і самі в цьому переконаєтеся.

Опис приготування:

Vešeki, як, втім, і опеньки, завжди ростуть великими колоніями, тому якщо знайти гарне місце, то можна зібрати досить багатий урожай, далі залишається тільки вирішити, що ж з усім цим достатком зробити. Можна, можливо, звичайно ж, грибочки замаринувати або посмажити, а можна приготувати їх у цій простому рецептом солоних глив на зиму. Повірте, такі грибочки не йдуть ні в яке порівняння з маринованими, адже у них зовсім інший особливий смак. До речі, оскільки зробити солоні гливи на зиму в домашніх умовах можна дуже швидко, а до вживання вони готові майже відразу, то цей рецепт дуже зручний, коли потрібно швиденько зварганити закуску для дорогих гостей. Загалом, обов'язково спробуйте зробити такі грибочки, я дуже вам рекомендую.

  • Гливи - 300 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Чебрець свіжий - 10 грам
  • Перець чорний горошком - 5-7 штук
  • Koriandr - За смаком
  • Масло оливкове - За смаком
солоні гливи на зиму - фото крок 1
Отже, промиваємо вешнкі і викладаємо їх в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і варимо 20-30 хвилин після закипання, потім відкидаємо на друшляк.
солоні гливи на зиму - фото крок 2
Викладаємо гриби в чисту банку і додаємо спеції, сіль і нарізану пластинками часник.
солоні гливи на зиму - фото крок 3
Заливаємо гриби оливковою олією і ставимо в холодильник. Їсти їх можна вже на другий день, а зберігати цю заготовку краще в холодильнику.

Схожі рецепти