Рецепт Гливи солоні фото

Гливи солоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Сольовий

Якщо ви вирішили побалувати себе чимось пікантним, тоді пропоную дізнатися, як приготувати гливи солоні. Це дуже смачний, корисний і дієтичний продукт, який буде не зайвим на столі.

Перед вами прекрасний рецепт соління глив. Приготовлені гриби таким способом оригінальні, використовуються як самостійний продукт, у вигляді холодної закуски, в якості інгредієнта при готуванні різних страв. Вони актуальні на святковому столі і на повсякденному. Гливи є джерелом білка, заліза, клітковини і інших корисних речовин. Просто необхідні в раціоні людини. І найголовніше, що їх можна придбати в будь-який час року в найближчому супермаркеті за демократичною ціною. Їх приготування не зажадає від вас особливих кулінарних знань і неймовірних зусиль. Все станеться легко і швидко, а в результаті буде смачно і корисно.

  • Гливи - 1 кілограм
  • Сіль - 40 грам
  • Вода - 0, 5 L
  • Перець чорний горошок - 5 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Часник - 10 грам
гливи солоні - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати гливи солоні, вимийте гриби, видаліть кореневу систему і відокремте пластинки.
гливи солоні - фото крок 2
2. Візьміть каструлю, налийте в неї воду в співвідношенні один кілограм продукту до одного літра рідини. Варіть протягом 10 хвилин, зніміть піну, що утворилася.
гливи солоні - фото крок 3
3. Візьміть окремий посуд для приготування розсолу, поставте на плиту. Налийте в неї воду, розчиніть сіль, дочекайтеся, щоб рідина закипіла.
гливи солоні - фото крок 4
4. Зварені гриби відкиньте на друшляк, і складіть в банки, додайте спеції, часник, лавровий лист, розсіл і оцет, залиште під кришкою або рушником. Через добу гливи солоні готові. Смачного.

Схожі рецепти