Гливи солоні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 24 хв.
Якщо ви вирішили побалувати себе чимось пікантним, тоді пропоную дізнатися, як приготувати гливи солоні. Це дуже смачний, корисний і дієтичний продукт, який буде не зайвим на столі.
Опис приготування:
Перед вами прекрасний рецепт соління глив. Приготовлені гриби таким способом оригінальні, використовуються як самостійний продукт, у вигляді холодної закуски, в якості інгредієнта при готуванні різних страв. Вони актуальні на святковому столі і на повсякденному. Гливи є джерелом білка, заліза, клітковини і інших корисних речовин. Просто необхідні в раціоні людини. І найголовніше, що їх можна придбати в будь-який час року в найближчому супермаркеті за демократичною ціною. Їх приготування не зажадає від вас особливих кулінарних знань і неймовірних зусиль. Все станеться легко і швидко, а в результаті буде смачно і корисно.
- Гливи - 1 кілограм
- Сіль - 40 грам
- Вода - 0, 5 L
- Перець чорний горошок - 5 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 10 грам
1. Перед тим як приготувати гливи солоні, вимийте гриби, видаліть кореневу систему і відокремте пластинки.
2. Візьміть каструлю, налийте в неї воду в співвідношенні один кілограм продукту до одного літра рідини. Варіть протягом 10 хвилин, зніміть піну, що утворилася.
3. Візьміть окремий посуд для приготування розсолу, поставте на плиту. Налийте в неї воду, розчиніть сіль, дочекайтеся, щоб рідина закипіла.
4. Зварені гриби відкиньте на друшляк, і складіть в банки, додайте спеції, часник, лавровий лист, розсіл і оцет, залиште під кришкою або рушником. Через добу гливи солоні готові. Смачного.