Рецепт Гливи солоні фото

Гливи солоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 10
Час приготування: 24 хв.

Якщо ви вирішили побалувати себе чимось пікантним, тоді пропоную дізнатися, як приготувати гливи солоні. Це дуже смачний, корисний і дієтичний продукт, який буде не зайвим на столі.

Опис приготування:

Перед вами прекрасний рецепт соління глив. Приготовлені гриби таким способом оригінальні, використовуються як самостійний продукт, у вигляді холодної закуски, в якості інгредієнта при готуванні різних страв. Вони актуальні на святковому столі і на повсякденному. Гливи є джерелом білка, заліза, клітковини і інших корисних речовин. Просто необхідні в раціоні людини. І найголовніше, що їх можна придбати в будь-який час року в найближчому супермаркеті за демократичною ціною. Їх приготування не зажадає від вас особливих кулінарних знань і неймовірних зусиль. Все станеться легко і швидко, а в результаті буде смачно і корисно.

  • Гливи - 1 кілограм
  • Сіль - 40 грам
  • Вода - 0, 5 L
  • Перець чорний горошок - 5 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Часник - 10 грам
гливи солоні - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати гливи солоні, вимийте гриби, видаліть кореневу систему і відокремте пластинки.
гливи солоні - фото крок 2
2. Візьміть каструлю, налийте в неї воду в співвідношенні один кілограм продукту до одного літра рідини. Варіть протягом 10 хвилин, зніміть піну, що утворилася.
гливи солоні - фото крок 3
3. Візьміть окремий посуд для приготування розсолу, поставте на плиту. Налийте в неї воду, розчиніть сіль, дочекайтеся, щоб рідина закипіла.
гливи солоні - фото крок 4
4. Зварені гриби відкиньте на друшляк, і складіть в банки, додайте спеції, часник, лавровий лист, розсіл і оцет, залиште під кришкою або рушником. Через добу гливи солоні готові. Смачного.

Схожі рецепти