Гливи солоні мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна альтернатива шляхетним дорогим грибам - це гливи, коштують вони порівняно недорого, а смак і аромат у цих грибів приголомшливий, та й заготовки з глив виходять дуже навіть непогані.
Можливо, справжні гурмани заперечать зараз, що з білими грибами ніщо не зрівняється, але ж це справа смаку і, на мій погляд, гливи відмінні гриби, які ідеально підходять для заготовок. А оскільки в нашій родині жодне свято не проходить без солінь, я хочу поділитися з вами улюбленим рецептом приготування глив солоних маринованих. Грибочки виходять неймовірно смачні і ароматні і маринуються дуже швидко, так що ви витратите мінімум часу на цю чудову закуску. Тому всім, хто любить прості і легкі рецепти заготовок, я пропоную зробити відмінні гливи солоні мариновані в домашніх умовах, це дійсно смачно.
- Гливи - 500 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - 50 грам
- Вода - 1 Склянка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний горошком - 7 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
Гриби перебираємо, гарненько промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
Для маринаду необхідно налити в каструльку воду, оцет, рослинна олія, додати спеції і подрібнений часник, вичавити сік з половинки лимона. Перемішуємо все і варимо на повільному вогні протягом 8-10 хвилин.
Після закінчення часу маринад необхідно процідити і викинути з нього все непотрібне. Повертаємо маринад в каструлю, додаємо нарізані гливи і варимо їх приблизно 10 хвилин.
Тепер нарізаємо цибулю півкільцями і змішуємо його з грибами, коли вони охолонуть. Мариновані гливи можна їсти відразу, а можна поставити їх в холодильник і почекати, поки вони просочаться. Смачного!