Рецепт Гливи солоні мариновані фото

Гливи солоні мариновані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.

Відмінна альтернатива шляхетним дорогим грибам - це гливи, коштують вони порівняно недорого, а смак і аромат у цих грибів приголомшливий, та й заготовки з глив виходять дуже навіть непогані.

Опис приготування:

Можливо, справжні гурмани заперечать зараз, що з білими грибами ніщо не зрівняється, але ж це справа смаку і, на мій погляд, гливи відмінні гриби, які ідеально підходять для заготовок. А оскільки в нашій родині жодне свято не проходить без солінь, я хочу поділитися з вами улюбленим рецептом приготування глив солоних маринованих. Грибочки виходять неймовірно смачні і ароматні і маринуються дуже швидко, так що ви витратите мінімум часу на цю чудову закуску. Тому всім, хто любить прості і легкі рецепти заготовок, я пропоную зробити відмінні гливи солоні мариновані в домашніх умовах, це дійсно смачно.

  • Гливи - 500 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець чорний горошком - 7 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Сіль - 2 чайних ложки
гливи солоні мариновані - фото крок 1
Гриби перебираємо, гарненько промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
гливи солоні мариновані - фото крок 2
Для маринаду необхідно налити в каструльку воду, оцет, рослинна олія, додати спеції і подрібнений часник, вичавити сік з половинки лимона. Перемішуємо все і варимо на повільному вогні протягом 8-10 хвилин.
гливи солоні мариновані - фото крок 3
Після закінчення часу маринад необхідно процідити і викинути з нього все непотрібне. Повертаємо маринад в каструлю, додаємо нарізані гливи і варимо їх приблизно 10 хвилин.
гливи солоні мариновані - фото крок 4
Тепер нарізаємо цибулю півкільцями і змішуємо його з грибами, коли вони охолонуть. Мариновані гливи можна їсти відразу, а можна поставити їх в холодильник і почекати, поки вони просочаться. Смачного!

Схожі рецепти