Рецепт Гливи солоні з часником фото

Гливи солоні з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Сольовий

Коли всі торішні заготовки з грибів вже закінчилися, а зробити нові ви не встигли, можна просто приготувати гливи солоні з часником, вже через добу ви зможете їсти цю смачну закуску.

У кожної господині є свої коронні страви для святкового столу, і в нашому будинку жодне свято не проходить без грибочків, взимку я подаю на стіл мариновані, а влітку і восени готую ось такі гливи солоні з часником в домашніх умовах. Вони досить швидко жирніє, приблизно за добу, тому ви можете їх зробити безпосередньо перед святом. До речі, вам не обов'язково чекати грибного сезону для того, щоб приготувати таку закуску, адже гливи цілий рік продаються в магазинах. Загалом, це просто чудові грибочки, досить економічні і легкі в приготуванні, так що обов'язково візьміть на замітку цей простий рецепт глив солоних з часником, можливо, він стане вам у пригоді.

  • Гливи - 1 кілограм
  • Вода - 0, 5 L
  • Часник - 10 грам
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 5 штук
  • Сіль - 40 грам
гливи солоні з часником - фото крок 1
Отже, ретельно промиваємо грибочки під проточною водою, видаляємо сміття.
гливи солоні з часником - фото крок 2
Тепер викладаємо гриби в каструлю і заливаємо водою (літр води на 1 кг грибів), ставимо каструлю на вогонь і варимо гливи протягом 10 хвилин. Потім відкидаємо гриби на друшляк і викладаємо в чисту банку, додаємо спеції і подрібнений часник.
гливи солоні з часником - фото крок 3
Для маринаду змішуємо воду і велику сіль, доводимо рідину до кипіння і заважаємо маринад до повного розчинення солі. Гарячим маринадом заливаємо гриби в банку і закручуємо її кришкою. Ставим банку в холодильник, а через добу гриби вже готові до вживання.
гливи солоні з часником - фото крок 4
Нам залишається тільки додати до грибів трохи свіжої зелені і подати закуску до столу. Смачного!

Схожі рецепти