Рецепт Соковитий медово-горіховий пиріг фото

Соковитий медово-горіховий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця , Горіхи , Грецькі горіхи , Мед
Низькокалорійні
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Хочу розповісти, як приготувати соковитий медово-горіховий пиріг, адже напередодні ввечері ці ласощі підкорило всю мою родину! Мед і горіхи надають йому апетитний аромат і роблять цей пиріг корисним.

Опис приготування:

Підготовка до приготування цього пирога займе у вас не більше 10 хвилин, а через 30 хвилин ви отримаєте дивовижно смачну випічку до чаю! Такий пиріг виходить вологим завдяки конфітюр і дуже ароматним через меду. Раджу вам приготувати його восени або взимку, аромат меду, вишні та кориці вас неодмінно зігріє. Також можна приготувати такий пиріг з варенням, джемом або конфітюром з інших ягід.

  • Вершкове масло - 160 грам
  • Мед - 150 грам
  • Пшеничне борошно - 200 грам
  • Мелені горіхи - 200 грам
  • Цедра лимону - 1/2 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вишневий конфітюр - 5-7 Ст. Ложок
  • Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок
соковитий медово-горіховий пиріг - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем. Додайте нарізане кубиками вершкове масло і розітріть масу до стану крихти. Викладіть борошно в миску тістоміса, додайте мед, цедру лимона, сіль, корицю, подрібнені горіхи, яйця і перемішайте.
соковитий медово-горіховий пиріг - фото крок 2
2. Половину тіста викладіть в роз'ємну форму, застелену пергаментом, і розрівняйте. Зверху викладіть вишневий конфітюр. Час, що залишився тісто викладіть зверху на конфітюр так, щоб воно не покривало середину пирога.
соковитий медово-горіховий пиріг - фото крок 3
3. Виделкою розрівняйте тісто. Надішліть пиріг в розігріту до 190 градусів духовку 30 хвилин. Остудіть пиріг і посипте цукровою пудрою, прикрасьте горішками. Смачного!

Схожі рецепти