Соковитий медово-горіховий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати соковитий медово-горіховий пиріг, адже напередодні ввечері ці ласощі підкорило всю мою родину! Мед і горіхи надають йому апетитний аромат і роблять цей пиріг корисним.
Підготовка до приготування цього пирога займе у вас не більше 10 хвилин, а через 30 хвилин ви отримаєте дивовижно смачну випічку до чаю! Такий пиріг виходить вологим завдяки конфітюр і дуже ароматним через меду. Раджу вам приготувати його восени або взимку, аромат меду, вишні та кориці вас неодмінно зігріє. Також можна приготувати такий пиріг з варенням, джемом або конфітюром з інших ягід.
- Вершкове масло - 160 грам
- Мед - 150 грам
- Пшеничне борошно - 200 грам
- Мелені горіхи - 200 грам
- Цедра лимону - 1/2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вишневий конфітюр - 5-7 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок
1. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем. Додайте нарізане кубиками вершкове масло і розітріть масу до стану крихти. Викладіть борошно в миску тістоміса, додайте мед, цедру лимона, сіль, корицю, подрібнені горіхи, яйця і перемішайте.
2. Половину тіста викладіть в роз'ємну форму, застелену пергаментом, і розрівняйте. Зверху викладіть вишневий конфітюр. Час, що залишився тісто викладіть зверху на конфітюр так, щоб воно не покривало середину пирога.
3. Виделкою розрівняйте тісто. Надішліть пиріг в розігріту до 190 градусів духовку 30 хвилин. Остудіть пиріг і посипте цукровою пудрою, прикрасьте горішками. Смачного!