Рецепт Медово-горіховий пиріг на кефірі фото

Медово-горіховий пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Горіхи , Грецькі горіхи , Кефір
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пишний, дуже ніжний пиріг з насиченим смаком меду та горіхів порадує вашу сім'ю холодними осінніми вечорами за чашкою чаю.

Опис приготування:

Пекла цей пиріг вперше. Дуже сподобалося поєднання меду і волоських горіхів. Незвичайно ароматна, пишна, м'яка і смачна домашня випічка. Кефір беріть жирний. Пиріг досить пісний, беручи до уваги яєць. А якщо його розрізати на два-три коржа і прошарками кремом, то вийде чудовий торт.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Цукор - 130 грам
  • Мед - 110 грам
  • Кефір - 120 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 1
У миску розбийте яйця.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 2
Додайте цукор.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 3
Влийте рідкий мед.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 4
Добре перемішайте віночком яйця, цукор і мед.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 5
Влийте кефір. Додайте чайну ложку соди без гірки.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 6
Волоські горіхи подрібніть і додайте в тісто.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 7
І в кінці всипте пшеничне борошно. Ретельно перемішайте тісто.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 8
Викладіть тісто у форму, змащену маслом. Можна скористатися папером для випічки.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 9
Випікайте пиріг у духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів, 45-50 хвилин. Готовність перевірте сухий дерев'яною паличкою.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 10
Пиріг дістаньте з духовки, охолодитися і narež'te.
медово-горіховий пиріг на кефірі - фото крок 11
Можна приступати до чаювання.

Схожі рецепти