Медово-горіховий пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Пишний, дуже ніжний пиріг з насиченим смаком меду та горіхів порадує вашу сім'ю холодними осінніми вечорами за чашкою чаю.
Пекла цей пиріг вперше. Дуже сподобалося поєднання меду і волоських горіхів. Незвичайно ароматна, пишна, м'яка і смачна домашня випічка. Кефір беріть жирний. Пиріг досить пісний, беручи до уваги яєць. А якщо його розрізати на два-три коржа і прошарками кремом, то вийде чудовий торт.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 130 грам
- Мед - 110 грам
- Кефір - 120 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
У миску розбийте яйця.
Додайте цукор.
Влийте рідкий мед.
Добре перемішайте віночком яйця, цукор і мед.
Влийте кефір. Додайте чайну ложку соди без гірки.
Волоські горіхи подрібніть і додайте в тісто.
І в кінці всипте пшеничне борошно. Ретельно перемішайте тісто.
Викладіть тісто у форму, змащену маслом. Можна скористатися папером для випічки.
Випікайте пиріг у духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів, 45-50 хвилин. Готовність перевірте сухий дерев'яною паличкою.
Пиріг дістаньте з духовки, охолодитися і narež'te.
Можна приступати до чаювання.