Лінзеровскій горіховий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не знаєте куди подіти залишки варення, приготуйте горіховий пиріг з пісочного тіста. Смачна і душевна домашня випічка!
У сезон заготівлі варення цей пиріг справжній порятунок. Напевно, у кожної господині залишається половина баночки варення, яке так і хочеться кудись прилаштувати. Приготуйте пиріг - домашня випічка завжди створює атмосферу затишку!
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Борошно житнє - 1/2 склянки
- Какао - 1, 5 Ст. Ложки
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
- Мигдаль (або funduk) - 1 Склянка
- Масло вершкове розм'якшене - 230 грам
- Цукор коричневий - 1 Склянка
- Жовтки - 3 штуки
- Варення (джем, повидло) - 150 грам
- Лимон - 1 штука
- Мигдальні пелюстки - 2 Ст. Ложки
У велику миску просійте два види борошна, додайте дрібку солі, какао, прянощі. Перемішайте.
Горіхи подрібнити, додайте до борошна, перемішайте.
Масло збийте з цукром. По одному додайте жовтки. Додайте борошно, перемішайте лопаткою.
Замісити швидко тісто, зберіть в кулю і приберіть в холодильник на 30-60 хвилин.
Тісто розкачати, перенесіть в форму для запікання, формуючи високі бортики. Викладіть на тісто варення, посипте цедрою лимона і мигдальними пелюстками.
Випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин. Смачного!