Рецепт Лінзеровскій горіховий пиріг фото

Лінзеровскій горіховий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Якщо не знаєте куди подіти залишки варення, приготуйте горіховий пиріг з пісочного тіста. Смачна і душевна домашня випічка!

У сезон заготівлі варення цей пиріг справжній порятунок. Напевно, у кожної господині залишається половина баночки варення, яке так і хочеться кудись прилаштувати. Приготуйте пиріг - домашня випічка завжди створює атмосферу затишку!

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Борошно житнє - 1/2 склянки
  • Какао - 1, 5 Ст. Ложки
  • Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
  • Мигдаль (або funduk) - 1 Склянка
  • Масло вершкове розм'якшене - 230 грам
  • Цукор коричневий - 1 Склянка
  • Жовтки - 3 штуки
  • Варення (джем, повидло) - 150 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Мигдальні пелюстки - 2 Ст. Ложки
лінзеровскій горіховий пиріг - фото крок 1
У велику миску просійте два види борошна, додайте дрібку солі, какао, прянощі. Перемішайте.
лінзеровскій горіховий пиріг - фото крок 2
Горіхи подрібнити, додайте до борошна, перемішайте.
лінзеровскій горіховий пиріг - фото крок 3
Масло збийте з цукром. По одному додайте жовтки. Додайте борошно, перемішайте лопаткою.
лінзеровскій горіховий пиріг - фото крок 4
Замісити швидко тісто, зберіть в кулю і приберіть в холодильник на 30-60 хвилин.
лінзеровскій горіховий пиріг - фото крок 5
Тісто розкачати, перенесіть в форму для запікання, формуючи високі бортики. Викладіть на тісто варення, посипте цедрою лимона і мигдальними пелюстками.
лінзеровскій горіховий пиріг - фото крок 6
Випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти