Рецепт Горіховий пиріг фото

Горіховий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 58 хв.

Цей горіховий пиріг вважається одним з кращих в традиційній Тосканській кухні. Пропоную його всім любителям борошняних і солодких страв.

Опис приготування:

З приготування цей пиріг не складний і займає небагато часу. Горіхи, абрикосовий джем і лікер дадуть незвичайний смак і аромат цього пирога.

  • Грецькі горіхи - 200 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Молоко - 4 Ст. Ложки
  • Ванілін, пакетик - 1 штука
  • Розпушувач, пакетик - 1 штука
  • Абрикосовий джем - 2 Ст. Ложки
  • Горіховий лікер - 3 Ст. Ложки
горіховий пиріг - фото крок 1
1. Головне в нашому пирозі - це горіхи, адже не дарма він називається горіховий. З них ми і почнемо. Злегка обсмажте волоські горіхи на сухій сковороді, трохи остудіть. Після цього їх потрібно подрібнити в блендері.
горіховий пиріг - фото крок 2
2. Тепер нам знадобиться міксер. З його допомогою ми зіб'ємо яйця з цукром до пишної піни. Подрібнені горіхи додаємо в яєчну масу і добре перемішуємо.
горіховий пиріг - фото крок 3
3. Розтопити вершкове масло і трохи остудіть його. Масло і молоко вливаємо в яєчно-горіхову суміш.
горіховий пиріг - фото крок 4
4. Просійте борошно. Додайте в тісто борошно, розпушувач, ванілін і горіховий лікер. До речі, лікер ви додаєте за бажанням. Його можна з рецепта прибрати. Перемішуєте тісто до однорідного стану.
горіховий пиріг - фото крок 5
5. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо нашу масу в форму і розрівнюємо поверхню. Випікається пиріг 35-45 хвилин. Готовий пиріг остудіть, і змастіть абрикосовим варенням або джемом. Зверху обсипте його подрібненими горіхами. Приємного чаювання!

Схожі рецепти