Горіховий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Цей горіховий пиріг вважається одним з кращих в традиційній Тосканській кухні. Пропоную його всім любителям борошняних і солодких страв.
З приготування цей пиріг не складний і займає небагато часу. Горіхи, абрикосовий джем і лікер дадуть незвичайний смак і аромат цього пирога.
- Грецькі горіхи - 200 грам
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 180 грам
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Ванілін, пакетик - 1 штука
- Розпушувач, пакетик - 1 штука
- Абрикосовий джем - 2 Ст. Ложки
- Горіховий лікер - 3 Ст. Ложки
1. Головне в нашому пирозі - це горіхи, адже не дарма він називається горіховий. З них ми і почнемо. Злегка обсмажте волоські горіхи на сухій сковороді, трохи остудіть. Після цього їх потрібно подрібнити в блендері.
2. Тепер нам знадобиться міксер. З його допомогою ми зіб'ємо яйця з цукром до пишної піни. Подрібнені горіхи додаємо в яєчну масу і добре перемішуємо.
3. Розтопити вершкове масло і трохи остудіть його. Масло і молоко вливаємо в яєчно-горіхову суміш.
4. Просійте борошно. Додайте в тісто борошно, розпушувач, ванілін і горіховий лікер. До речі, лікер ви додаєте за бажанням. Його можна з рецепта прибрати. Перемішуєте тісто до однорідного стану.
5. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо нашу масу в форму і розрівнюємо поверхню. Випікається пиріг 35-45 хвилин. Готовий пиріг остудіть, і змастіть абрикосовим варенням або джемом. Зверху обсипте його подрібненими горіхами. Приємного чаювання!