Соковитий апельсиновий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 45 хв.
Соковитий апельсиновий пиріг здивує вас своїм приємним і ніжним смаком. Дуже простий і швидкий рецепт. Він подобається дітям, та й дорослих не відтягнеш від нього за вуха. Раджу приготувати.
Опис приготування:
Коли трете апельсин, то використовуйте тільки верхній, помаранчевий, шар шкірки. Білу її частина не чіпайте, вона дасть гіркоту пирога. При приготуванні просочення можете використовувати будь-який улюблений фруктовий лікер, можете лікер взагалі не додавати, виходить теж смачно. Сподіваюся, вам сподобається ця ідея, як приготувати соковитий апельсиновий пиріг. Смачного!
- Вершкове масло - 150 грам
- Апельсин - 2-3 штук
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 120 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Апельсиновий лікер - 1 Ст. Ложка
1) Натріть на тертці цедру від одного цілого апельсина.
2) З 2-х апельсинів вичавіть сік спеціальної вижималки або ж просто виделкою. Соку повинно вийти приблизно 150 мілілітрів.
3) Вершкове масло, розм'якшене до кімнатної температури, цукор і апельсинову цедру ретельно перемішайте.
4) У суміш розбийте яйця, висипте борошно, змішану з содою, і дуже ретельно перемішайте до однорідної маси.
5) У форму для пирога викладіть Пекарській папір, посипте її трохи борошном, щоб пиріг не прилип. І відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 30-35 хвилин.
6) Приготуйте просочення. Для цього змішайте апельсинової лікер з цукровою пудрою і двома столовими ложками апельсинового соку. Ретельно перемішайте до однорідної маси.
7) Дістаньте пиріг з духовки і полийте зверху просоченням. Дайте йому охолонути і просочитися. Потім викладіть на тарілку і розріжте на шматочки. Соковитий апельсиновий пиріг готовий!