Соковитий апельсиновий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий апельсиновий пиріг здивує вас своїм приємним і ніжним смаком. Дуже простий і швидкий рецепт. Він подобається дітям, та й дорослих не відтягнеш від нього за вуха. Раджу приготувати.
Коли трете апельсин, то використовуйте тільки верхній, помаранчевий, шар шкірки. Білу її частина не чіпайте, вона дасть гіркоту пирога. При приготуванні просочення можете використовувати будь-який улюблений фруктовий лікер, можете лікер взагалі не додавати, виходить теж смачно. Сподіваюся, вам сподобається ця ідея, як приготувати соковитий апельсиновий пиріг. Смачного!
- Вершкове масло - 150 грам
- Апельсин - 2-3 штук
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 120 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Апельсиновий лікер - 1 Ст. Ложка
1) Натріть на тертці цедру від одного цілого апельсина.
2) З 2-х апельсинів вичавіть сік спеціальної вижималки або ж просто виделкою. Соку повинно вийти приблизно 150 мілілітрів.
3) Вершкове масло, розм'якшене до кімнатної температури, цукор і апельсинову цедру ретельно перемішайте.
4) У суміш розбийте яйця, висипте борошно, змішану з содою, і дуже ретельно перемішайте до однорідної маси.
5) У форму для пирога викладіть Пекарській папір, посипте її трохи борошном, щоб пиріг не прилип. І відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 30-35 хвилин.
6) Приготуйте просочення. Для цього змішайте апельсинової лікер з цукровою пудрою і двома столовими ложками апельсинового соку. Ретельно перемішайте до однорідної маси.
7) Дістаньте пиріг з духовки і полийте зверху просоченням. Дайте йому охолонути і просочитися. Потім викладіть на тарілку і розріжте на шматочки. Соковитий апельсиновий пиріг готовий!