Рецепт Соковитий апельсиновий пиріг фото

Соковитий апельсиновий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Апельсин , Вершкове масло
Низькокалорійні
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 45 хв.

Соковитий апельсиновий пиріг здивує вас своїм приємним і ніжним смаком. Дуже простий і швидкий рецепт. Він подобається дітям, та й дорослих не відтягнеш від нього за вуха. Раджу приготувати.

Опис приготування:

Коли трете апельсин, то використовуйте тільки верхній, помаранчевий, шар шкірки. Білу її частина не чіпайте, вона дасть гіркоту пирога. При приготуванні просочення можете використовувати будь-який улюблений фруктовий лікер, можете лікер взагалі не додавати, виходить теж смачно. Сподіваюся, вам сподобається ця ідея, як приготувати соковитий апельсиновий пиріг. Смачного!

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Апельсин - 2-3 штук
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 120 грам
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
  • Апельсиновий лікер - 1 Ст. Ложка
соковитий апельсиновий пиріг - фото крок 1
1) Натріть на тертці цедру від одного цілого апельсина.
соковитий апельсиновий пиріг - фото крок 2
2) З 2-х апельсинів вичавіть сік спеціальної вижималки або ж просто виделкою. Соку повинно вийти приблизно 150 мілілітрів.
соковитий апельсиновий пиріг - фото крок 3
3) Вершкове масло, розм'якшене до кімнатної температури, цукор і апельсинову цедру ретельно перемішайте.
соковитий апельсиновий пиріг - фото крок 4
4) У суміш розбийте яйця, висипте борошно, змішану з содою, і дуже ретельно перемішайте до однорідної маси.
соковитий апельсиновий пиріг - фото крок 5
5) У форму для пирога викладіть Пекарській папір, посипте її трохи борошном, щоб пиріг не прилип. І відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 30-35 хвилин.
соковитий апельсиновий пиріг - фото крок 6
6) Приготуйте просочення. Для цього змішайте апельсинової лікер з цукровою пудрою і двома столовими ложками апельсинового соку. Ретельно перемішайте до однорідної маси.
соковитий апельсиновий пиріг - фото крок 7
7) Дістаньте пиріг з духовки і полийте зверху просоченням. Дайте йому охолонути і просочитися. Потім викладіть на тарілку і розріжте на шматочки. Соковитий апельсиновий пиріг готовий!

Схожі рецепти