Соковиті курячі грудки
(покроковий рецепт з фото)
У мене є відмінна ідея для ситного і смачного обіду або вечері: нескладний спосіб, як приготувати соковиті курячі грудки з начинкою з грибів і насиченим апетитним соусом. Приголомшливе блюдо!
Для багатьох куряче філе здається занадто сухим і прісним. Я хочу запропонувати нафарширувати грудки подрібненими смаженими грибочками і згасити всі в ароматному бульйоні. Вийде дійсно дуже ніжні грудки, які буквально таять у роті. Крім грибів ви при бажанні можете придумати і іншу начинку за смаком. Подавати до столу курочку можна з салатом з овочів або гарніром.
- Куряча грудка - 4 штуки
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- Гриби - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Зелень - 1 Ст. Ложка
- Бульйон курячий - 100 мілілітрів
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Вимийте курячу грудку і акуратно зробіть надріз (не до кінця), щоб розгорнути її ось таким чином.
2. Викладіть м'ясо на лист харчової плівки і накрийте другим листом плівки. Акуратно відбийте молоточком, щоб вийшов рівний пласт.
3. Очистіть цибулю, наріжте дрібними кубиками і обсмажте до прозорості на олії. Вимийте і висушіть грибочки, наріжте, викладіть на сковороду.
4. Додати сіль, поперчіть за смаком. На середньому вогні смажте до готовності.
5. Викладіть грибочки в чашу блендера і додайте зелень. Збийте все до однорідності.
6. Розподіліть рівним шаром на грудях.
7. Акуратно згорніть рулетом і закріпіть щільною ниткою.
8. У сотейнику або на сковороді з високими бортами розігрійте рослинне масло. Викладіть курочку і обсмажте на сильному вогні до рум'яності з усіх боків.
9. Додайте в сотейник вино і бульйон. За смаком можете додати спеції або трави. Залиште нудитися на середньому вогні до м'якості.
10. Готову грудку акуратно зніміть і відкладіть в сторону. Соус тим часом Уваров трохи до загустіння.
11. Додайте вершкове масло і перемішайте.
12. За бажанням додайте зелень. Готовим соусом полийте курячу грудку перед подачею. Смачного!