Сочиво в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Parovarka - чудова техніка, завдяки якій можна приготувати різні страви, в тому числі сочиво в пароварці в домашніх умовах. Це традиційне блюдо на святковому столі.
Приготувати сочиво в пароварці в домашніх умовах можна всього за одну годину. В якості основи візьміть рис - він готується швидко і для пароварки кращий варіант. Не забудьте додати волоські горіхи, мак, родзинки і мед! Ця страва давно стало традиційним на будь-якому Різдвяному столі.
- Мал - 1 Склянка
- Мак - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
1. В пароварці приготувати рис можна досить швидко і не клопітно. Перед відправкою його в пароварку, ретельно промийте. Цю крупу можна вибирати в якості основи для сочива.
2. Викладаємо рис в чашу пароварки, заливаємо водою (як в інструкції, для кожної техніки своє керівництво по експлуатації). Моя техніка готує таку кашу за 45 хвилин.
3. Коли рис буде готовий, даємо йому охолонути. А тим часом приступаємо до нашої "начинці" .
4. Беремо горіхи і родзинки. Ізюм краще попередньо замочити (хвилин 20-30).
5. Сочиво обов'язково готується з маком. Мак потрібно залити гарячою водою і дати постояти. Потім злити воду і процідити через сито.
6. Змішуємо всі інгредієнти. За смаком і за бажанням можете додати мед або варення. Подавайте в святковому блюді або креманке.