Рецепт Сочиво з перловки фото

Сочиво з перловки
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Крупи , Горіхи , Грецькі горіхи , Перлова крупа
Пісні страви
На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кутя, напередодні, коливо, об'єктив - назви цієї страви можуть бути різними, але принцип приготування і смак залишаються незмінними. Таке сочиво з перловки в домашніх умовах готується просто.

Опис приготування:

На Різдвяний стіл у старі часи господині готували 12 пісних страв, але основою столу було сочиво з перловки за класичним рецептом. В даному випадку в якості основи візьмемо перлову крупу, яка також непогано підійде. Мед, горіхи, мак і родзинки чудово доповнюють смак перловки і роблять кутю чудовою!

  • Перлова крупа - 150 грам
  • Мак - 50 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Ізюм - 100 грам
  • Грецькі горіхи - 100 грам
сочиво з перловки - фото крок 1
1. Традиційно сочиво готують із пшениці, але варіації можуть бути різними. Наприклад, кутя з рису або перлової крупи (як в нашому варіанті).
сочиво з перловки - фото крок 2
2. Перлову крупу краще попередньо замочити в холодній воді (найкраще на ніч), після чого відварити до повної готовності.
сочиво з перловки - фото крок 3
3. Окремо приготуйте мак, мідь, родзинки і горіхи. Ці інгредієнти - важливі складові куті.
сочиво з перловки - фото крок 4
4. Горіхи можна зробити двома способами: нарізати ножем або подрібнити в блендері. Який із способів краще - вирішувати вам, оскільки все залежить від смакових уподобань.
сочиво з перловки - фото крок 5
5. Горіхову масу потрібно змішати з медом, після чого додати родзинки (по бажанню) мак. Ізюм попередньо також варто замочити.
сочиво з перловки - фото крок 6
6. Все ретельно перемішуємо. Після цього можна перекладати наше сочиво з перловкою в святкове блюдо.
сочиво з перловки - фото крок 7
7. Подаємо до святкового столу в холодному вигляді. Для краси і смаку зверху можете викласти фрукти або варення.

Схожі рецепти