Сочиво з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Головна страва святкового столу на Різдво - це сочиво з рисом в домашніх умовах. Найчастіше сочиво готують саме з цієї крупи, але добавки можуть бути різними (родзинки, курага і т.Д.).
Опис приготування:
Сочиво може бути з пшениці або рису. Будь-який варіант буде хороший. Добавки можуть бути також різними: мак, родзинки, чорнослив, чорнослив, горіхи і так далі. Вибирайте на ваш смак і не бійтеся експериментувати! У свято Різдва Христового це блюдо має бути головним на столі.
- Мал - 1 Склянка
- Мигдаль - 50 грам
- Funduk - 1 Склянка
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Мак - 100 грам
- Апельсиновий сік - 50 грам
- Сіль - За смаком
1. Даний варіант сочива готується з рису з додаванням горіхів, родзинок і цитрусових.
2. Заливаємо рис водою і ставимо на вогонь. Чекаємо поки він закипить.
3. Коли крупа закипить, зливаємо воду через друшляк. Після цього рис перекладаємо знову в каструлю.
4. Заливаємо повторно водою і тепер варимо рис до готовності. Промивати слід тільки під холодною водою.
5. Солимо вдруге, коли крупа закипить.
6. Поки вариться крупа, можна натерти горіхи. Нам знадобиться мигдаль і фундук. Краще, якщо горіхи будуть обсмажені.
7. Зазвичай я натираю горіхи на терку вручну, але це можна зробити і в блендері.
8. Змішуємо горіхи в одну масу.
9. Тепер заливаємо мак водою (з 1 палець від поверхні води). Ставимо на вогонь.
10. Варимо до повного випаровування води. На це йде близько 15 хвилин. Відставляємо і даємо охолонути.
11. Поки вариться мак, заливаємо водою родзинки і даємо йому постояти. Вода повинна бути кімнатної температури.
12. Додаємо мед (три столові ложки) і перемішуємо.
13. Краще використовувати толкушку - ретельно розминаємо мак з медом, після чого перемішуємо в єдину масу.
14. Тепер в масу додаємо апельсиновий сік, горіхи і родзинки (попередньо його віджавши). Акуратно перемішуємо.
15. Перекладаємо в форму (у мене - це звичайна посуд) і робимо"пасочку" .
16. Прикрашаємо за бажанням. Це можуть бути горіхи, фрукти, мармелад і так далі. Паски виходять не тільки красивими і естетичними, але і неймовірно смачними!