Рецепт Сочиво з рисом фото

Сочиво з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мал
Пісні страви
На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Головна страва святкового столу на Різдво - це сочиво з рисом в домашніх умовах. Найчастіше сочиво готують саме з цієї крупи, але добавки можуть бути різними (родзинки, курага і т.Д.).

Опис приготування:

Сочиво може бути з пшениці або рису. Будь-який варіант буде хороший. Добавки можуть бути також різними: мак, родзинки, чорнослив, чорнослив, горіхи і так далі. Вибирайте на ваш смак і не бійтеся експериментувати! У свято Різдва Христового це блюдо має бути головним на столі.

  • Мал - 1 Склянка
  • Мигдаль - 50 грам
  • Funduk - 1 Склянка
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Мак - 100 грам
  • Апельсиновий сік - 50 грам
  • Сіль - За смаком
сочиво з рисом - фото крок 1
1. Даний варіант сочива готується з рису з додаванням горіхів, родзинок і цитрусових.
сочиво з рисом - фото крок 2
2. Заливаємо рис водою і ставимо на вогонь. Чекаємо поки він закипить.
сочиво з рисом - фото крок 3
3. Коли крупа закипить, зливаємо воду через друшляк. Після цього рис перекладаємо знову в каструлю.
сочиво з рисом - фото крок 4
4. Заливаємо повторно водою і тепер варимо рис до готовності. Промивати слід тільки під холодною водою.
сочиво з рисом - фото крок 5
5. Солимо вдруге, коли крупа закипить.
сочиво з рисом - фото крок 6
6. Поки вариться крупа, можна натерти горіхи. Нам знадобиться мигдаль і фундук. Краще, якщо горіхи будуть обсмажені.
сочиво з рисом - фото крок 7
7. Зазвичай я натираю горіхи на терку вручну, але це можна зробити і в блендері.
сочиво з рисом - фото крок 8
8. Змішуємо горіхи в одну масу.
сочиво з рисом - фото крок 9
9. Тепер заливаємо мак водою (з 1 палець від поверхні води). Ставимо на вогонь.
сочиво з рисом - фото крок 10
10. Варимо до повного випаровування води. На це йде близько 15 хвилин. Відставляємо і даємо охолонути.
сочиво з рисом - фото крок 11
11. Поки вариться мак, заливаємо водою родзинки і даємо йому постояти. Вода повинна бути кімнатної температури.
сочиво з рисом - фото крок 12
12. Додаємо мед (три столові ложки) і перемішуємо.
сочиво з рисом - фото крок 13
13. Краще використовувати толкушку - ретельно розминаємо мак з медом, після чого перемішуємо в єдину масу.
сочиво з рисом - фото крок 14
14. Тепер в масу додаємо апельсиновий сік, горіхи і родзинки (попередньо його віджавши). Акуратно перемішуємо.
сочиво з рисом - фото крок 15
15. Перекладаємо в форму (у мене - це звичайна посуд) і робимо"пасочку" .
сочиво з рисом - фото крок 16
16. Прикрашаємо за бажанням. Це можуть бути горіхи, фрукти, мармелад і так далі. Паски виходять не тільки красивими і естетичними, але і неймовірно смачними!

Схожі рецепти