Сніданок «nikolask»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 15 хв.
Закуска хоч і проста, але з дуже цікавою історією! Колись Миколі II сподобалася ідея закушувати коньяк лимоном, а потім закуску йому стали подавати"по-царськи" ! Цікаво як? запрошую!
Опис приготування:
У різних джерелах - різна інформація. Десь йдеться що мелену каву змішували з цукровою пудрою і викладали на лимон, а, де до, що з одного боку лимона клали цукор, з другої - мелену каву! З міксу джерел пропоную вам цей варіант! Адже є навіть версія, що додавали волоський горіх! розповім вам, як приготувати закуску"Ніколашка" .
- Лимон - 1 штука
- Кава мелена - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Грецькі горіхи - 20 грам (по бажанню)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Лимон ретельно помийте і обсушіть.
Лимон наріжте кружальцями і викладіть на блюдо.
Спочатку лимон присипте цукром, потім меленим ароматною кавою.
На частину лимона покладіть шматочки волоського горіха і подавайте до коньяку або до інших міцних спиртних напоїв.
Шведський "Ніколашка" готова. Приємного вечора!