Млинці на сніданок
(покроковий рецепт з фото)
Млинці на сніданок люблять багато! З варенням, медом, сметаною, згущеним молоком, сиром або м'ясом. Або з ікрою! млинці, млинці - це споконвіку російське блюдо. Готуються вони з борошна, яєць і молока (або води).
Млинці на сніданок обіцяють ситне і солодке початок дня. Готувати млинці зовсім нескладно, просто треба частіше практикуватися. Замішуємо тісто з борошна, яйця, молока, кип'яченої води. Додаємо сіль і цукор за смаком. Розігріваємо сковороду, гарненько змащуємо її шматочком вершкового масла або сала і смажимо млинець.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Вода кип'ячена охолоджена - 1, 5 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (загасити лимонним соком або оцтом. Можна не використовувати.)
1. У сотейнику віночком збийте яйце з молоком. Додайте сіль і гашене соду.
2. Поставте на вогонь і нагрійте. Суміш не повинна бути гарячою, тільки теплою, такий, щоб можна було в неї всунути палець.
3. Перелийте суміш в миску.
4. Поступово, помішуючи віночком, вводите просіяне борошно. Суміш стане густою.
5. Додайте оливкову олію і воду, перемішайте.
6. Тісто для млинців має вийти рідким.
7. Гарненько прогрійте сковороду, змастіть дно сковороди олією, шматочком сала або вершкового масла. Підніміть сковороду і на вазі влийте в її центр приблизно ополоник тесту.
8. Тут же виконайте нахиліть сковороду в різні боки по колу, щоб тісто з центру розтеклося по всій поверхні сковороди. Якщо тесту мало - додайте. Робити це треба швидко. Перший млинець у вас не вийде грудкою, якщо спочатку ви спече мініатюрний млинець і переконайтеся, що сковорідка прогрілася як треба. Смажити млинці треба на середньому вогні.
9. Коли млинець на сковороді трохи запече, тобто. НЕ буде рідким, плоскою тонкої лопаткою переверніть його на іншу сторону.
10. Готовий млинець (коричнево-золотий) викладіть на тарілку, зверху покладіть маленький шматочок вершкового масла і беріться за наступний. Перед кожним млинцем намащуйте дно сковороди олією або салом.
11. Смачного!