Рецепт Млинці на сніданок фото

Млинці на сніданок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування
На вечерю , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок , Масляна
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Млинці на сніданок люблять багато! З варенням, медом, сметаною, згущеним молоком, сиром або м'ясом. Або з ікрою! млинці, млинці - це споконвіку російське блюдо. Готуються вони з борошна, яєць і молока (або води).

Опис приготування:

Млинці на сніданок обіцяють ситне і солодке початок дня. Готувати млинці зовсім нескладно, просто треба частіше практикуватися. Замішуємо тісто з борошна, яйця, молока, кип'яченої води. Додаємо сіль і цукор за смаком. Розігріваємо сковороду, гарненько змащуємо її шматочком вершкового масла або сала і смажимо млинець.

  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - - За смаком
  • Вода кип'ячена охолоджена - 1, 5 склянки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка (загасити лимонним соком або оцтом. Можна не використовувати.)
млинці на сніданок - фото крок 1
1. У сотейнику віночком збийте яйце з молоком. Додайте сіль і гашене соду.
млинці на сніданок - фото крок 2
2. Поставте на вогонь і нагрійте. Суміш не повинна бути гарячою, тільки теплою, такий, щоб можна було в неї всунути палець.
млинці на сніданок - фото крок 3
3. Перелийте суміш в миску.
млинці на сніданок - фото крок 4
4. Поступово, помішуючи віночком, вводите просіяне борошно. Суміш стане густою.
млинці на сніданок - фото крок 5
5. Додайте оливкову олію і воду, перемішайте.
млинці на сніданок - фото крок 6
6. Тісто для млинців має вийти рідким.
млинці на сніданок - фото крок 7
7. Гарненько прогрійте сковороду, змастіть дно сковороди олією, шматочком сала або вершкового масла. Підніміть сковороду і на вазі влийте в її центр приблизно ополоник тесту.
млинці на сніданок - фото крок 8
8. Тут же виконайте нахиліть сковороду в різні боки по колу, щоб тісто з центру розтеклося по всій поверхні сковороди. Якщо тесту мало - додайте. Робити це треба швидко. Перший млинець у вас не вийде грудкою, якщо спочатку ви спече мініатюрний млинець і переконайтеся, що сковорідка прогрілася як треба. Смажити млинці треба на середньому вогні.
млинці на сніданок - фото крок 9
9. Коли млинець на сковороді трохи запече, тобто. НЕ буде рідким, плоскою тонкої лопаткою переверніть його на іншу сторону.
млинці на сніданок - фото крок 10
10. Готовий млинець (коричнево-золотий) викладіть на тарілку, зверху покладіть маленький шматочок вершкового масла і беріться за наступний. Перед кожним млинцем намащуйте дно сковороди олією або салом.
млинці на сніданок - фото крок 11
11. Смачного!

Схожі рецепти