Сніданок на роботу
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися як приготувати сніданок на роботу, щоб він був і смачним, і ситним, і зручним для перенесення? Тоді прочитайте цей рецепт і спробуйте приготувати ці корисні мафіни для сніданку.
Як вид, ці маффіни досить ситні і корисні. Можна на додаток збагатити їх білком, додавши в тісто горіхи, наприклад, кедрові або волоські.
Якщо в НЕ ласун, то кількість цукру в тесті можна скоротити до мінімуму, а замість цього покласти в тісто нарізані дрібно і розпарені в окропі сухофрукти: курагу і чорнослив.
Носити такі мафіни на роботу можна в Ланчбокс або в простій харчової фользі.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Кабачок - 1 штука
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор коричневий - 80 грам (або цукровий пісок)
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 За смаком
Для початку змішайте всі сухі інгредієнти. Просійте борошно і додайте до неї розпушувач, а потім цукор. За смаком можете додати трохи ваніліну. Добре перемішайте інгредієнти між собою.
Тепер до сухим продуктам додайте яйця і рослинна олія. Для цього можете взяти віночок або ж використовувати блендер. Кабачок очистіть і натріть на крупній тертці, додайте його в тісто разом з лимонною цедрою. Тісто ретельно вимішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форми для випічки змастіть рослинною олією або укладіть папером для маффінів. Я використовую силіконові формочки, тому змащувати їх не треба, кекси і так прекрасно від неї відходять.
Випікаються маффіни близько 30-35 хвилин. Під час приготування духовку не відчиняйте, щоб випічка не осіла. Готові кекси остудіть і дістаньте з формочок. Тепер можна насолоджуватися смачною і корисною випічкою на сніданок.