Смоква з малини
(покроковий рецепт з фото)
Смоква - це так зване «сухе варення» або десерт, який з великим задоволенням смакують діти. До того ж дуже корисний! Обов'язково приготуйте ці ласощі в сезон ягід.
Зварені ягоди можна збити блендером, так кісточки малини будуть відчуватися не так сильно в готової смокви. Але це необов'язково. Як приготувати смокви з малини дивіться в покроковому рецепті.
- Малина - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Малину переберіть і очистіть від сміття.
Засипте малину цукром і залиште, щоб ягода пустила сік. Якщо масу 1-2 рази перемішати, то це станеться швидше.
Коли малина дасть сік, поставте варитися на слабкий вогонь, постійно помішуючи. Варимо малину з цукром до тих пір, поки вона не буде легко відділятися від дна каструлі. На приготування зазначеного мною обсягу продуктів піде близько 30 хвилин.
Зварену масу тонким шаром (2-3 мм)
Викладаємо на деко, застелений папером для випічки. Сушимо на повітрі 5-7 днів.
Викладаємо на деко, застелений папером для випічки. Сушимо на повітрі 5-7 днів.
Висохлу смокви ріжуть на кубики або прямокутники і подають на десерт. Зберігати смокви слід в скляному посуді закритою пергаментним папером в холодильнику.
Смачного!