Рецепт Малинова смоква фото

Малинова смоква
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Дієтичне харчування
Для дітей , Літні , На сніданок , Десерт
Солодке , Десерти , Пастилки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Інжир - натуральна солодкість з коханою ягоди. Моя бабуся готувала тонкі солодкі смужки. Сучасних дітей важко здивувати солодощами, але спробуйте зробити їм натуральні, корисні бабусині пластинки, і вони оцінять!

Опис приготування:

Для тих, хто взагалі не в курсі: смоквою називається плодово-ягідне пюре, сильно уварене з цукром і висушене на повітрі або в теплій духовці (40-50 градусів). Практично, це те саме, що і пастила, тільки робити її можна практично з будь-яких фруктів або ягід, без додавання яєчного білка.

  • Малина - 5 склянок
  • Цукор - 3 склянки
малинова смоква - фото крок 1
1. Переберія ягоду, видаліть дрібне сміття.
малинова смоква - фото крок 2
2. Малину помістіть в каструльку з товстим дном, засипте цукром. Дайте постояти, щоб ягода пустила сік.
малинова смоква - фото крок 3
3. Доведіть до кипіння і на повільному вогні уварюють до густої маси, періодично помішуючи лопаткою. Малинова маса повинна легко відділятися від стінок каструлі.
малинова смоква - фото крок 4
4. Деко (піднос) викладіть силіконовим килимком або пергаментом для випічки. Його можна злегка змастити олією. Смокви можна сушити на сонці до готовності або в духовці при температурі 40-50 градусів.
малинова смоква - фото крок 5
5. Готова смоква не липне, легко відділяється від пергаменту, розрізається на пластинки. Її можна пересипати цукровою пудрою або перекласти пергаментом для випічки. Зберігайте малинову смокви в прохолодному місці в закритій ємності. Смачного!

Схожі рецепти