Малинова смоква
(покроковий рецепт з фото)
Інжир - натуральна солодкість з коханою ягоди. Моя бабуся готувала тонкі солодкі смужки. Сучасних дітей важко здивувати солодощами, але спробуйте зробити їм натуральні, корисні бабусині пластинки, і вони оцінять!
Для тих, хто взагалі не в курсі: смоквою називається плодово-ягідне пюре, сильно уварене з цукром і висушене на повітрі або в теплій духовці (40-50 градусів). Практично, це те саме, що і пастила, тільки робити її можна практично з будь-яких фруктів або ягід, без додавання яєчного білка.
- Малина - 5 склянок
- Цукор - 3 склянки
1. Переберія ягоду, видаліть дрібне сміття.
2. Малину помістіть в каструльку з товстим дном, засипте цукром. Дайте постояти, щоб ягода пустила сік.
3. Доведіть до кипіння і на повільному вогні уварюють до густої маси, періодично помішуючи лопаткою. Малинова маса повинна легко відділятися від стінок каструлі.
4. Деко (піднос) викладіть силіконовим килимком або пергаментом для випічки. Його можна злегка змастити олією. Смокви можна сушити на сонці до готовності або в духовці при температурі 40-50 градусів.
5. Готова смоква не липне, легко відділяється від пергаменту, розрізається на пластинки. Її можна пересипати цукровою пудрою або перекласти пергаментом для випічки. Зберігайте малинову смокви в прохолодному місці в закритій ємності. Смачного!