Малинова «Зебра»
(покроковий рецепт з фото)
Ефектний і приголомшливо смачний двоколірний пиріг, Котрий, на відміну від класичної "зебри", готується з додаванням ягід малини. Тому зріз пирога утворюється з світлих і яскраво-рожевих смужок.
Готувати такий ефектний святковий пиріг можна не тільки з малини. Для цього відмінно підійдуть вишня (без кісточки), червона смородина або полуниця. Слід також врахувати, що при використанні замороженої ягоди необхідно заздалегідь її розморозити.
- Малина - 150 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Олія соняшникова (rafinirovannoe) - 50 мілілітрів
- Борошно пшеничне (перший або вищий сорт) - 100 грам
- Борошно пшеничне цільнозернових - 50 грам
- Крем (жирністю 15-20 відсотків) - 150 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Розпушувач - 10 грам
Підготуйте необхідні продукти. Малину для цього пирога можна використовувати як в свіжому, так і замороженому вигляді.
Ягоди подрібніть за допомогою погружного блендера.
Пропустіть подрібнену малину через дрібне сито для видалення кісточок.
Яйця збийте з цукровим піском в світлу повітряну масу, використовуючи при цьому віночок або міксер. Додайте сметану і соняшникову олію, акуратно перемішайте.
Всипте в масу просіяне цельнозерновую борошно і обережно перемішайте знизу вгору.
Підготуйте суміш з білої муки і розпушувача, відділи neё 30 грам для подальшого додавання в малинове пюре. Частину, що залишилася суміш просійте в тісто і перемішайте.
Відокремте близько третини від загальної кількості тіста і змішайте з підготовленим раніше малиновим пюре.
Додайте в малинову масу залишену раніше просіяне борошняну суміш і акуратно перемішайте до отримання однорідного тіста.
Викладайте по 2-3 столових ложки кожного виду тесту в центр підготовленої форми, чергуючи їх. Так як тісто для малиновою "зебри" має сметанним консистенцію, то воно добре розтікається і шари виходять рівномірними.
Коли обидва види тесту виявляться в формі, помістіть майбутній пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 45-55 хвилин, перевіряючи готовність "зебри" за допомогою дерев'яної палички. Дайте випічці трохи охолонути, перекладіть на блюдо і за бажанням декорують пудрою і густим джемом.
Розріжте малинову "зебру" на порційні шматочки і подавайте до чаю. Смачного!