Рецепт Смоква з чорної смородини фото

Смоква з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Десерти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Ви бачили чумазого задоволеного дитини, всього перепачканого в чомусь чорному? думаю, він смакував смокви з чорної смородини Кисло-солодка на смак, темного кольору і дуже корисна смоква - готуємо!

Опис приготування:

Що таке смоква - напевно і самі знаєте, що? За великим рахунком, чисто технологічно, це засушене до своєрідної консистенції варення. Виходить така дуже смачна штука начебто цукерки - солодка, але в той же час трохи кисленька (якщо робити з чорної смородини), улюблена дітьми і не тільки… Ще на Русі смоква була дуже популярним ласощами, і чорна смородина була однією з найпопулярніших ягід для її приготування. Смоква з чорної смородини готується наступним чином:

1. Зберіть чорну смородину.

2. Переберія, помийте, обсушити.

3. У таз або каструлю влийте півсклянки води.

4. Додайте цукор і почніть нагрівати.

5. Як тільки цукор розчиниться у воді всипати ягоду.

6. Уваривайте черную смородину до тех пор, поки повидло не почне відставати від стінок посуду.

7. Увага! Обов'язково весь час наглядати за смоквою з чорної смородини і постійно помішуйте!

8. Готову смокви розкладіть тонким листкового на деко, накритий пергаментом!

9. Сухий.

Смачного!

Готову смокви з чорної смородини можна порізати на смужки, посипати цукром і зберігати в картонній коробці в холодильнику. Можна вирізати формочкою різні фігурки і прикрашати смоквою з чорної смородини різні кондитерські вироби. Дуже красиво виходять стрічки і бантики. Успіхів!

  • Смородина чорна - 1 кілограм
  • Цукор - 500 кілограм
  • Вода - 0, 5 склянки
Що таке смоква - напевно і самі знаєте, що? За великим рахунком, чисто технологічно, це засушене до своєрідної консистенції варення. Виходить така дуже смачна штука начебто цукерки - солодка, але в той же час трохи кисленька (якщо робити з чорної смородини), улюблена дітьми і не тільки… Ще на Русі смоква була дуже популярним ласощами, і чорна смородина була однією з найпопулярніших ягід для її приготування. Смоква з чорної смородини готується наступним чином:

1. Зберіть чорну смородину.

2. Переберія, помийте, обсушити.

3. У таз або каструлю влийте півсклянки води.

4. Додайте цукор і почніть нагрівати.

5. Як тільки цукор розчиниться у воді всипати ягоду.

6. Уваривайте черную смородину до тех пор, поки повидло не почне відставати від стінок посуду.

7. Увага! Обов'язково весь час наглядати за смоквою з чорної смородини і постійно помішуйте!

8. Готову смокви розкладіть тонким листкового на деко, накритий пергаментом!

9. Сухий.

Смачного!

Готову смокви з чорної смородини можна порізати на смужки, посипати цукром і зберігати в картонній коробці в холодильнику. Можна вирізати формочкою різні фігурки і прикрашати смоквою з чорної смородини різні кондитерські вироби. Дуже красиво виходять стрічки і бантики. Успіхів!

Схожі рецепти