Рецепт Сметанник зі смородиною фото

Сметанник зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Смородина
Дієтичне харчування, Рецепти без шкоди
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Торти, Сметанник

Дуже смачний пиріг домашнього виконання, який називається сметанник зі смородиною. Готувати його просто не лише влітку, а при наявності заморожених ягід - в будь-який час року.

Сьогодні приготуємо смачний торт сметанник зі смородиною. Замісити тісто з борошна, цукру, ванілі, соди, солі, яйця і сметани. Збийте цукор з яйцями і сметаною для крему. Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього тісто рівним шаром. Зверху трохи присипте борошном і викладіть ягоди. Залийте зверху сметанний крем і відправте в духовку на 50 хвилин. Готовий торт остудіть прямо в духовці і подайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Крем - 800 грам
  • Чорна смородина - 500 грам
  • Рослинна олія - 10 грам
  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Пакет ваніліну - 1 штука
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
сметанник зі смородиною - фото крок 1
Змішайте половину цукру, борошно, ванілін, щіпку солі, соду, погашену лимонним соком, одне яйце і половину сметани.
сметанник зі смородиною - фото крок 2
Замісити тісто.
сметанник зі смородиною - фото крок 3
Решта цукру збийте з 2 яйцями, потім поступово введіть решту сметану. Збивайте до утворення однорідної маси кремовою.
сметанник зі смородиною - фото крок 4
Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього тісто рівним шаром. Зверху трохи присипте борошном і викладіть ягоди. Залийте зверху сметанний крем і відправте в духовку на 50 хвилин. Випікайте при 170 градусах. Готовий торт остудіть, не виймаючи з духовки, інакше він потріскається.

Схожі рецепти