Сметанник зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний пиріг домашнього виконання, який називається сметанник зі смородиною. Готувати його просто не лише влітку, а при наявності заморожених ягід - в будь-який час року.
Сьогодні приготуємо смачний торт сметанник зі смородиною. Замісити тісто з борошна, цукру, ванілі, соди, солі, яйця і сметани. Збийте цукор з яйцями і сметаною для крему. Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього тісто рівним шаром. Зверху трохи присипте борошном і викладіть ягоди. Залийте зверху сметанний крем і відправте в духовку на 50 хвилин. Готовий торт остудіть прямо в духовці і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Крем - 800 грам
- Чорна смородина - 500 грам
- Рослинна олія - 10 грам
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Пакет ваніліну - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Змішайте половину цукру, борошно, ванілін, щіпку солі, соду, погашену лимонним соком, одне яйце і половину сметани.
Замісити тісто.
Решта цукру збийте з 2 яйцями, потім поступово введіть решту сметану. Збивайте до утворення однорідної маси кремовою.
Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього тісто рівним шаром. Зверху трохи присипте борошном і викладіть ягоди. Залийте зверху сметанний крем і відправте в духовку на 50 хвилин. Випікайте при 170 градусах. Готовий торт остудіть, не виймаючи з духовки, інакше він потріскається.