Рецепт Сметанник зі смородиною фото

Сметанник зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Смородина
Дієтичне харчування , Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Торти , Сметанник
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачний пиріг домашнього виконання, який називається сметанник зі смородиною. Готувати його просто не лише влітку, а при наявності заморожених ягід - в будь-який час року.

Опис приготування:

Сьогодні приготуємо смачний торт сметанник зі смородиною. Замісити тісто з борошна, цукру, ванілі, соди, солі, яйця і сметани. Збийте цукор з яйцями і сметаною для крему. Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього тісто рівним шаром. Зверху трохи присипте борошном і викладіть ягоди. Залийте зверху сметанний крем і відправте в духовку на 50 хвилин. Готовий торт остудіть прямо в духовці і подайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Крем - 800 грам
  • Чорна смородина - 500 грам
  • Рослинна олія - 10 грам
  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Пакет ваніліну - 1 штука
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
сметанник зі смородиною - фото крок 1
Змішайте половину цукру, борошно, ванілін, щіпку солі, соду, погашену лимонним соком, одне яйце і половину сметани.
сметанник зі смородиною - фото крок 2
Замісити тісто.
сметанник зі смородиною - фото крок 3
Решта цукру збийте з 2 яйцями, потім поступово введіть решту сметану. Збивайте до утворення однорідної маси кремовою.
сметанник зі смородиною - фото крок 4
Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього тісто рівним шаром. Зверху трохи присипте борошном і викладіть ягоди. Залийте зверху сметанний крем і відправте в духовку на 50 хвилин. Випікайте при 170 градусах. Готовий торт остудіть, не виймаючи з духовки, інакше він потріскається.

Схожі рецепти