Смажений арахіс по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування смачної закуски не потрібно бути шеф-кухарем, досить лише бажання. Ось простий і доступний рецепт для тих, хто не сильний на кухні, як приготувати смажений арахіс по-домашньому.
Замість арахісу можна використовувати звичайні волоські горіхи, мигдаль, пекан або інші. Можете зробити солодкі або солоні горішки. Подавати такі потрібно тільки після охолодження і застигання глазурі. Сміливо зробіть їх заздалегідь і зберігайте при кімнатній температурі. Тарілка таких горішків відмінно доповнить будь-яку вечірку.
- Арахіс - 2 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Чилі порошок - 1 Чайна ложка
1. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте до нього мед і сіль, перемішайте.
2. Коли масло почне кипіти, всипте в нього арахіс, гарненько перемішайте. Перекладіть арахіс в один шар на деко з пергаментом і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів.
3. Змішайте цукор, порошок чилі і часниковий порошок. Перемішуйте арахіс в духовці кожні 5 хвилин, весь процес запікання займе близько 20 хвилин.
4. Перекладіть рум'яний арахіс в каструлю і змішайте з цукром і спеціями.
5. Готовий арахіс перемішуйте, поки він не охолоне, або перекладіть на дошку в один шар.
6. Подавайте арахіс тільки після охолодження.