Рецепт Смажені грузді фото

Смажені грузді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Смажені грузді - одне з найпростіших і традиційних страв, які можна приготувати з цього виду грибів. Ситне і смачне блюдо, підходяще до багатьох гарнірів. Дуже добре поєднується з картоплею.

Опис приготування:

При приготуванні груздів слід не забувати, що це умовно-їстівні гриби, і для використання в будь-якій страві вони повинні бути належним чином підготовлені. Грузді рекомендують вимочувати у воді не менш 48 годин, при цьому кілька разів змінюючи воду, а потім відварити два рази (близько 5 хвилин кожен раз), помінявши воду. Потім злити і дати стекти воді, що залишилася. І тільки після цього вони можуть бути безпечні.

Класичний рецепт страви смажені грузді:

1. Беремо підготовлені (замочені і двічі відварені) грузді і відокремлюємо капелюшки від ніжок (ніжки нам для смаження не знадобляться, тому що вони жорсткіше капелюшків, але викидати їх не варто, краще заморозити для грибного супу). Великі капелюшки ріжемо на більш дрібні шматочки.

2. Гриби поміщаємо в сковороду без масла, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Щоб гриби не пригоріли, час від часу струшуємо сковорідку. Гриби пустять сік, його потрібно буде злити.

3. Подрібнити часник і зелень петрушки. До грибів на сковороду влити достатню кількість рослинного масла, додати часник і петрушку, посолити. Смажити, при необхідності помішуючи, на середньому вогні до золотистої скоринки грибів.

Подавати смажені грузді до столу гарячими. Смачного!


  • Грузді - 500 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - 1 За смаком
  • Зелень петрушки - 1 За смаком
  • Рослинна олія - 1 За смаком
При приготуванні груздів слід не забувати, що це умовно-їстівні гриби, і для використання в будь-якій страві вони повинні бути належним чином підготовлені. Грузді рекомендують вимочувати у воді не менш 48 годин, при цьому кілька разів змінюючи воду, а потім відварити два рази (близько 5 хвилин кожен раз), помінявши воду. Потім злити і дати стекти воді, що залишилася. І тільки після цього вони можуть бути безпечні.

Класичний рецепт страви смажені грузді:

1. Беремо підготовлені (замочені і двічі відварені) грузді і відокремлюємо капелюшки від ніжок (ніжки нам для смаження не знадобляться, тому що вони жорсткіше капелюшків, але викидати їх не варто, краще заморозити для грибного супу). Великі капелюшки ріжемо на більш дрібні шматочки.

2. Гриби поміщаємо в сковороду без масла, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Щоб гриби не пригоріли, час від часу струшуємо сковорідку. Гриби пустять сік, його потрібно буде злити.

3. Подрібнити часник і зелень петрушки. До грибів на сковороду влити достатню кількість рослинного масла, додати часник і петрушку, посолити. Смажити, при необхідності помішуючи, на середньому вогні до золотистої скоринки грибів.

Подавати смажені грузді до столу гарячими. Смачного!

Схожі рецепти