Смажена курка
(покроковий рецепт з фото)
Смажену курку готувати просто. Шкворчаніе і аромат, правда, наповнять всю квартиру і ваші домашні зберуться в кухні набагато швидше звичайного. До курки ми додамо розмарин і зробимо чудовий соус.
Смажена курка - відмінне блюдо, яке підходить до будь-якого гарніру. Якщо після обсмажування курочка починає пригорати, додайте трохи бульйону в сковороду. Розмарин додасть страві неймовірний смак і аромат. Раджу рубати курку на невеликі шматки і довше маринувати, так вона швидше прожаритися. Подавайте до курки свіжі салати, овочі, каші або картопля (варений, печена, смажений). Удачі в приготуванні!
- Курка розібраний - 1 штука (або окремі шматочки - гомілки, чверті, грудка на кістки, 1-1, 5 кг)
- Розмарин свіжий подрібнений - 3 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Масло оливкове - 3, 5 Ст. Ложки
- Сіль, чорний перець - - За смаком
- Цибулина - 1 штука (маленька)
- Бульйон курячий - 0, 75 склянки
- Вершкове масло - 30 грам
1. Спочатку приготуємо маринад для курки. Розмарин промийте і подрібніть, відкладіть 2 ст. Ложки, решту залиште на потім. 2 зубчики часнику почистіть і пропустіть через прес в мисочку, туди ж влийте 2, 5 ст. Ложки оливкової олії, додайте розмарин і перемішайте.
2. Курячі частини промийте, просушіть рушником і гарненько змастіть маринадом. Викладіть в пакет із застібкою ziploc або щільно обмотайте харчовою плівкою. Курка повинна маринуватися від години до 12 годин в холодильнику.
3. Коли курка промаринуется, очистіть її поверхню від трав, сіль і poperčite. Нагрійте в сковороді на середньо-високому вогні оливкове масло і обсмажте курку з двох сторін до золотисто-коричневої скоринки. Потім вогонь понизьте до повільного, додайте вершкове масло, накрийте сковороду кришкою і смажте курку до готовності протягом 20-25 хвилин.
4. У готової курки м'ясо відійде від кісточки. Виберіть курку на тарілку під фольгу, а в сковороді ми приготуємо соус. Цибулину почистіть і дрібно наріжте, викладіть в сковороду, додайте залишився розмарин. Смажте, помішуючи, кілька хвилин.
5. Влийте в соус бульйон і варіть, поки рідини не зменшитися наполовину. У процесі варіння соусу соскребите з дна залишки курки дерев'яною лопаткою.
6. Смажена курка готова! А до неї - і чудовий соус! Смачного!