Смажена курка цілком
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, у кожної господині повинні знайтися десятки рецептів смаженої курочки. Але часто м'ясо виходить сухим або жорстким, НЕ пропікається взагалі або корочка залишається блідою. Що робити? дивіться!
Смажена курка цілком - прекрасне, дуже смачна страва на всі випадки життя. Така птиця годиться не тільки для смачного сімейної вечері, але і для будь-якого свята. Готується вона дуже швидко і просто, і завжди виходить бездоганною. Головне, завжди мати під рукою свіжу курку і рахуйте, популярність цього рецепта вам гарантована. Насолоджуйтесь!
- Курка - 1 штука
- Картопля - 1 кілограм
- Морква - 3 штуки
- Капуста брюссельська - 250 грам
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Лимонна цедра - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти, промийте овочі під проточною водою. Розігрійте духовку до 220 градусів.
2. Надріжте курку уздовж спинної частини. Відокремте шкіру від м'яса в області грудей, стегон і гомілки.
3. У глибокій мисці змішайте вершкове, оливкова олії, дрібно нарізану петрушку, часник, лимонну цедру, лимонний сік, щіпку солі і чорного меленого перцю. Перемішайте.
4. Замаринуйте курку в підготовленої суміші, розподіліть маринад під шкірку курки і розітріть їм м'ясо зовні.
5. Помістіть курку на деко, навколо розташуйте крупно нарізану картоплю, моркву і капусту. Запікайте м'ясо в духовий печі протягом 45 хвилин. Смачного!