Курка цілком на пляшці
(покроковий рецепт з фото)
Усе, хто люблять страви з курки, уважно читайте цей рецепт! Сьогодні я розповім, як приготувати курку на пляшці цілком. Вона вийде дуже рум'яної, ароматної і шалено смачною! приступимо?
Тепер і ви знаєте, як приготувати смачну курочку на пляшці в духовці. Ця страва відмінно підійде на вечерю або на святковий стіл. Маринад просочує курочку з усіх боків і насичує її приємними ароматами. Курка виходить соковитою і дуже легко обробляється.
- Курка - 1 штука (ціла )
- Сіль, спеції - За смаком (перець, каррі, паприка, куркума, сухий кріп, сухий часник, чилі)
- Часник - 3 зубчики
- Крем - 2 Ст. Ложки
Приготування страви починаємо з того, що гарненько промиваємо тушку курки. Натираємо її спеціями з усіх боків, не забуваючи про внутрішню поверхню. Часник чистимо і пропускаємо через прес, змащуємо цією масою курочку. Накриваємо тушку плівкою і відправляємо в холодильник від 1 до 12 годин.
Тепер наливаємо в скляну пляшку воду, і нанизуємо на неї тушку курочки. Шкіркою закриваємо горлечко пляшки.
Гарненько змащуємо курочку сметанкою. Пляшку кладемо на сковороду, в яку наливаємо воду. Відправляємо її в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 45-75 хвилин.
Важливо періодично перевертати курочку, щоб вона рівномірно покрилася золотистою скоринкою. Блюдо готово, смачного!