Курка на пляшці
(покроковий рецепт з фото)
У дитинстві часто їв у бабусі курку на пляшці. Дивовижний смак запам'ятався, а ось рецепт немає. Нещодавно рецепт знайшовся, смак з дитинства! Поспішаю поділитися з вами.
Корисна порада. Так як в процесі приготування з курки стікає жир, насипте на деко пачку солі і розрівняйте її так, щоб жир стікав на сіль. Завдяки цьому ви уникнете диму по всій квартирі. Смачного!
- Курка бройлерна - 1 штука
- Майонез - 100 грам
- Сіль, перець чорний мелений, паприка, інші приправи. - За смаком
Курку ретельно вимийте і висушіть серветками. Майонез і приправи змішайте в мисці. Сумішшю приправ і майонезу гарненько змастити курку, причому не тільки зовні, але і всередині.
Щоб м'ясо краще просочилося, можна залишити його маринуватися на годину-півтора. Тим часом приготуйте пляшку. Найкраще брати 0, 5 від пива. Зніміть з неї все етикетки, наповніть її простою водою приблизно наполовину.
Насадити курку на підготовлену пляшку і поставте в духовку. Щоб пляшка не тріснула можна спочатку розігріти до 50 градусів, поставити курку, а потім встановити 170-180 градусів.
Курка буде готова приблизно через годину. Щоб перевірити готовність можна проткнути її ножем - якщо протикається легко, а сік без крові, значить готово. Акуратно, щоб не обпектися, зніміть курку з пляшки і поріжте на шматочки. На стіл можна подавати з зеленню.