Смажена картопля в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Один з кращих рецептів приготування картоплі. Аромат чебрецю і часнику зроблять блюдо пікантним, ароматним і дуже смачним. Запах на кухні під час приготування буде просто неймовірним!
У покроковому рецепті детально описано, як приготувати смажену картоплю в духовці в бюджетному і дуже смачне варіанті. Дам пару вказівок перед початком. Якщо у вас немає качиного жиру, це не проблема, його можна замінити на інший, буде так само соковито і смачно. Далі найважливіше: картопля перед приготуванням треба злегка відварити, таким чином він буде більш розсипчастим. Крім запропонованих спецій можна брати будь-які інші, які ви любите більше.
Ця страва буде відмінним гарніром до м'яса або риби, а також відмінним самостійною стравою. Сподіваюся, цей рецепт картоплі стане для вас улюбленим.
- Картопля - 1 кілограм
- Часник - 8 зубчиків
- Жир качиний - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чебрець - 2 чайних ложки
1
Заздалегідь відварений до напівготовності картопля (перед відварюємо необхідно його нарізати часточками) викладаємо на деко так, щоб був тільки один шар.
2
Беремо качиний жир і змащуємо їм кожну часточку картоплі.
3
Розігріваємо духовку до 190 градусів.
Далі на картоплю висипаємо сіль і всі вибрані вами спеції, а також не забуваємо про часник. Але його не потрібно чистити, ми знімаємо тільки верхню лушпиння, а кожен зубчик залишаємо в своїй оболонці, і викладаємо зубчики хаотично між часточок картоплі.
Далі на картоплю висипаємо сіль і всі вибрані вами спеції, а також не забуваємо про часник. Але його не потрібно чистити, ми знімаємо тільки верхню лушпиння, а кожен зубчик залишаємо в своїй оболонці, і викладаємо зубчики хаотично між часточок картоплі.
4
Все перемішуємо і відправляємо в розігріту духовку на 40-45 хвилин. Наш картопля смажиться до рум'яної скоринки.