Смажена картопля на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Дізнайтеся, як приготувати смажену картоплю на сковороді просто і смачно. До того ж це не займе багато часу. Подавайте з запеченими або свіжими овочами, м'ясними та рибними стравами.
З цією стравою відмінний, ситний обід або вечерю вам забезпечений. Смажену картоплю можна подавати з найрізноманітнішими овочевими або м'ясними гарнірами, соусами або салатами. Картопля буде ще смачніше, якщо обсмажити її з грибами. Зверху блюдо можна прикрасити тертим сиром, кропом, петрушкою або інший свіжою зеленню.
- Картопля молода - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука (маленький)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Паприка - 1/4 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Біле вино - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - За смаком
1
За бажанням для розм'якшення можете покласти картоплю в мікрохвильову піч на 5-6 хвилин.
2
Наріжте картоплю часточками (товщиною близько 2 см). Молода картопля я не очищаю.
3
Наріжте цибулю півкільцями.
4
Візьміть велику сковороду, влийте в неї масло. Висипати на сковороду картопля, цибуля, часник і паприку.
5
Обсмажуйте картоплю на середньому вогні до готовності і золотистого кольору. При необхідності при смаженні додавайте масло.
6
Додайте біле вино, сіль і перець за смаком, трохи випарити рідину. При подачі зверху прикрасьте картопля зеленню.