Індичка, смажена на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Смажену на сковороді індичку за цим рецептом найчастіше я готую влітку, в сезон помідорів. Але особливо смачною вона виходить саме взимку, як нагадування про теплі сонячні дні.
Рецепт, як приготувати індичку, смажену на сковороді, дуже простий. Сама назва говорить за себе, просто посоліть і поперчіть птицю і її відправте на сковороду. На етапі напівготовності додайте будь-які овочі (помідори, часник, цибуля, морква і навіть картопля) і готуйте до м'якості м'яса. В результаті - ідеально м'яке і ніжне м'ясо з прекрасним ароматом овочів і прянощів. Дивіться детальний покроковий рецепт, як приготувати індичку, смажену на сковороді, нижче.
- Окіст індички - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець - 1 щіпка
Для приготування індички, смаженої на сковороді, підготуйте кілька стегенець, розріжте їх на 2 частини.
Частини індички посоліть і поперчіть, надішліть на сковороду з розігрітим соняшниковою олією або свинячим жиром (мені більше подобається другий варіант, оскільки жир не дає неприємного горілого присмаку). Підсмажте птицю з усіх боків до рум'яної скоринки.
Поки смажиться м'ясо, очистіть і поріжте півкільцями або четвертькольцами цибулю.
А також поріжте помідор (великими півкільцями).
До напівготовому, але добре обсмаженого м'яса відправте цибулю і помідор, посмажте буквально 2-3 хвилини, потім додайте 100 мл. Води і тушкуйте під кришкою до готовності м'яса (приблизно 10-15 хвилин). Я використовувала молоду індичку, тому у мене на це пішло всього 5-7 хвилин.
Індичка, смажена на сквороду з помідором і цибулею, готова. До неї прекрасно підійде будь-який гарнір - картопляне пюре, каші або макарони.