Рецепт Індичка смажена фото

Індичка смажена
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Індичка, Птах, Морква, Цибуля
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Індичка стане прикрасою будь-якого святкового столу і порадує близьких і друзів неперевершеним смаком. Як приготувати смажену індичку? Я вам все детально розповім, дотримуйтесь інструкцій.

Смажена індичка - вишукане і красиве блюдо, яким може пишатися будь-яка господиня. А приготувати її зовсім нескладно. Готовуюіндичку можна подавати на стіл в цілому вигляді або ж попередньо поділити на порційні шматочки. При будь-подачі індичка виглядає красиво і апетитно. На гарнір можна приготувати картоплю в будь-якому вигляді.

  • Індичка ціла - 4 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Корінь селери - 100 грам
  • Свіжа зелень (петрушка, шавлія, чебрець) - 1 пучок
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1
Помийте і обсушіть індичку. Натріть її сіллю і перцем зовні і всередині.
2
Підготуйте овочі: очистіть і поріжте кубиками. Зелень порубати.
3
Додайте в сковороду вершкове масло, цибуля, морква, селера і протягом 5 хвилин посмажте на повільному вогні, регулярно помішуючи.
4
Готові і охолоджені овочі змішайте із зеленню, посоліть і поперчіть за смаком.
5
Отриманою сумішшю нафаршируйте тушку індички. Ніжки та крильця індички зв'яжіть, а отвори нещільно зашейте нитками.
6
Підготовлену індичку змастіть рослинною олією, покладіть на змащене деко грудкою вгору і помітите в духовку, розігріту до 170 градусів.
7
Ви можете самостійно розрахувати час запікання в залежності від маси тушки. На кожні 450 г птиці необхідно 12-15 хвилин запікання.
8
Під час запікання іноді перевертайте тушку, поливайте її залишилися масло або стікає жиром, щоб вона підрум'янилася з усіх боків.
9
Готовуюіндичку викладіть на велике блюдо і прикрасьте по своєму бажанню.
Смачного!

Схожі рецепти