Індичка смажена
(покроковий рецепт з фото)
Індичка стане прикрасою будь-якого святкового столу і порадує близьких і друзів неперевершеним смаком. Як приготувати смажену індичку? Я вам все детально розповім, дотримуйтесь інструкцій.
Смажена індичка - вишукане і красиве блюдо, яким може пишатися будь-яка господиня. А приготувати її зовсім нескладно. Готовуюіндичку можна подавати на стіл в цілому вигляді або ж попередньо поділити на порційні шматочки. При будь-подачі індичка виглядає красиво і апетитно. На гарнір можна приготувати картоплю в будь-якому вигляді.
- Індичка ціла - 4 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Морква - 2 штуки
- Корінь селери - 100 грам
- Свіжа зелень (петрушка, шавлія, чебрець) - 1 пучок
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1
Помийте і обсушіть індичку. Натріть її сіллю і перцем зовні і всередині.
2
Підготуйте овочі: очистіть і поріжте кубиками. Зелень порубати.
3
Додайте в сковороду вершкове масло, цибуля, морква, селера і протягом 5 хвилин посмажте на повільному вогні, регулярно помішуючи.
4
Готові і охолоджені овочі змішайте із зеленню, посоліть і поперчіть за смаком.
5
Отриманою сумішшю нафаршируйте тушку індички. Ніжки та крильця індички зв'яжіть, а отвори нещільно зашейте нитками.
6
Підготовлену індичку змастіть рослинною олією, покладіть на змащене деко грудкою вгору і помітите в духовку, розігріту до 170 градусів.
7
Ви можете самостійно розрахувати час запікання в залежності від маси тушки. На кожні 450 г птиці необхідно 12-15 хвилин запікання.
8
Під час запікання іноді перевертайте тушку, поливайте її залишилися масло або стікає жиром, щоб вона підрум'янилася з усіх боків.
9
Готовуюіндичку викладіть на велике блюдо і прикрасьте по своєму бажанню.
Смачного!
Смачного!