Смачний різдвяний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Не за горами різдвяні свята, тому пропоную вам дізнатися, як приготувати смачний різдвяний кекс - з курагою, родзинками, бренді і цедрою лимона. Повірте, аромат цього кексу зведе з розуму!
Цей неймовірно ароматний кекс стане одним з ваших улюблених! повірте, аромат спецій тільки підсилює приємний смак цього кексу, а курага і родзинки роблять його ідеальним варіантом для Різдва. Рекомендую вам за бажанням додати ще сухофруктів або інших спецій в цей кекс - експериментуйте так, щоб кекс став ще краще. Виглядає такий кекс дуже по-святковому завдяки шоколаду і цукатам в оздобленні.
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 250 грам
- Імбир - 30 грам
- Мускатний горіх - 5 грам
- Горіхи волоські - 150 грам
- Яйце - 4 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Бадьян - 3 штуки
- Цедра лимону - 1 штука
- Бренді або коньяк - 1 Склянка
- Ізюм - 1/2 склянки
- Чорнослив - 1/2 склянки
- Шоколад - 100 грам
1. Курагу і родзинки замочіть в бренді або коньяку. Горіхи перебейте в блендері. У розм'якшене вершкове масло додайте цукор і перебити блендером, додайте яйця і знову перебейте все блендером.
2. Натріть на тертці імбир і додайте в тісто. Додайте спеції, замочені в бренді сухофрукти і курагу, висипте горіхи.
3. Перемішайте тісто і додайте просіяне борошно, погасіть соду оцтом, додайте в тісто. Форму для випікання змастіть маргарином або вершковим маслом і викладіть в неї тісто.
4. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 1 час. Приготуйте ганаш: шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі з невеликою кількістю води. Полийте їм кекс і посипте цукатами і горіхами. Смачного!