Смачні пончики на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо якесь раніше національне блюдо стає популярним у всьому світі, то воно починає зазнавати багато змін. Так сталося і з наступним рецептом смачних, ароматних і солодких пончиків.
Він про те, як приготувати смачні пончики на кефірі. Зовсім некласична рецептура виявилося дуже вдалою для приготування неймовірно смачної випічки. Тісто м'яке і дуже повітряне. Випічка ідеально підійде для чаювання. Для прикраси краще всього підійде цукрова пудра, але спробуйте вмочати пончики і в джем.
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 8 Ст. Ложок
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
Змішайте кефір кімнатної температури з цукром, яйцем і сіллю.
Додайте в кефірну суміш соду і 3 ст. Ложки олії. Збийте вінчиком.
Порціями просійте борошно до кефіру. Замішайте липким тісто.
Зробіть з нього кулю. Загорніть його в харчову плівку і залиште при кімнатній температурі на 25 хвилин.
Розділити тісто 2 частини для зручності. Кожну частину розкачати в пласт в 1 см завтовшки.
Виріжте з тіста кружки, роблячи в середині дірочки.
Розігрійте в глибокій сковороді олію. Смажте в ньому пончики з двох сторін до золотистого кольору.
Їжте пончики гарячими, посипавши їх цукровою пудрою. Приємного чаювання!