Пончики на кефірі за 15 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати дуже смачні і швидкі пончики. Тісто робиться на кефірі з додаванням розпушувача, воно прямо зростає на очах. Після охолодження присипте пончики цукровою пудрою і до столу!
Готові остиглі пампушки можна присипати цукровою пудрою або змастити глазур'ю або фруктовим солодким соусом. Подавайте їх на десерт з чашкою молока або какао. Хай щастить! А я поки розповім, як приготувати пончики на кефірі за 15 хвилин.
- Кефір - 200 мілілітрів (самоквас)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 400-450 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія рафінована - 1 Склянка (для смаження)
Підготуйте продукти для пончиків. Вершкове масло краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було теплим. Змішайте масло з яйцем і цукром до однорідного стану.
Додайте кефір, перемішайте знову.
Всипте борошно, змішану з ваніліном і розпушувачем. Замісити тісто.
Не варто тісто робити занадто крутим, інакше пончики будуть жорсткими. Як тільки тісто перестало липнути до рук, значить, що муки досить.
Присипте стіл борошном. Відразу поставте сковорідку з олією нагріватися. Тісто розкачати завтовшки приблизно в 1 см. За допомогою двох склянок різного діаметру зробіть пампушки.
У гаряче масло викладайте пончики, підсмажте їх з двох боків до рум'яного кольору.
Готові пончики зніміть зі сковороди, паперовими серветками видаліть надлишки жиру. Остудіть пончики, і можна подавати до столу. Смачного!