Пончики за 5 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пончиків за 5 хвилин відрізняється не тільки своєю швидкістю, але і неймовірним смаком. А за рахунок додавання апельсинового соку і цедри, - ще й ароматними і апетитними. Смачно!
Такі пончики за 5 хвилин в домашніх умовах можна готувати хоч кожен день, - я їх зазвичай подаю на шпажках, щоб було зручно кожен кульку вмочати в мед або сметану. Головне, що стосується цього рецепта приготування пончиків за 5 хвилин, - так це подбати про якість фритюру. Масло має бути дуже свіжим, і без сторонніх запахів. Тільки тоді ваші пончики вийдуть по-справжньому смачними і апетитними. Бажаю удачі!
- Цукор - 50 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Яйця - 4 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Борошно - 3 склянки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки (плюс масло для фритюру)
- Мед - За смаком
1. З апельсина вичавлюємо сік, а цедру подрібнити на тертці або в блендері. Змішаємо яйця, олія, сік апельсина (приблизно 4 ст.Л.), цедру і цукор.
2. У цю масу домішуємо борошно і розпушувач, поки не вийде м'яке, але еластичне тісто.
3. У фритюр (або просто товстостінну каструлю) наливаємо побільше масла, щоб пончики в ньому плавали. Тесту дамо трохи постояти, а тільки потім ліпимо кульки.
4. Коли масло вже конкретно закипить і почне булькати, - акуратно наші кульки в нього поміщаємо.
5. Коли зарум'яняться, - дістаємо, подаємо зі свіжим рідким медом. Смачного!