Рецепт Американські пончики фото

Американські пончики
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Молоко
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Пончики

У Сполучених Штатах Америки пончики вважаються мало не національним блюдом. Там їх називають Донатс. Продаються вони практично на кожному кроці і користуються великою популярністю у населення.

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати американські пончики, то прочитайте цей рецепт. Ця страва дуже люблять діти, але і дорослі теж не проти поласувати смачними Донатс. Експериментуйте з глазур'ю - і у вас завжди будуть апетитні пончики.

  • Вода - 30 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Молоко - 175 мілілітрів
  • Цукор - 60 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 340 грам
  • Рослинна олія - 1/2 L
  • Цукрова пудра, білий шоколад, шоколадна присипка - За смаком (для прикраси)
американські пончики - фото крок 1
Трохи водички нагрійте так, щоб вона була теплою, але не гарячою. Насипте в ємність з водою дріжджі і перемішайте ложкою. Поставте на п'ятнадцять хвилин в місце без протягів, щоб дріжджі "ожили" і почали працювати.
американські пончики - фото крок 2
У миску з високими бортиками вбийте куряче яйце, покладіть цукровий пісок і м'яке вершкове масло. Ви можете розтопити його попередньо до рідкої консистенції в мікрохвильовці або на плиті, а можете просто дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі на кілька годин.
американські пончики - фото крок 3
Тепер в окремому сотейнику розігрійте до сорока градусів молоко і влийте його в миску. Воно не повинно бути занадто гарячим, інакше яйце може згорнутися. Налийте дріжджову суміш. Всипте в миску просіяне борошно. Просіяти її слід для того, щоб позбутися від можливих частинок сміття і наситити киснем.
американські пончики - фото крок 4
Тепер за допомогою спеціальної кухонної машини і насадки замісіть тісто. Якщо комбайна у вас під рукою не виявилося, то можете зробити це звичайною виделкою або руками. Тісто має вийти м'яким і еластичним.
американські пончики - фото крок 5
Скачайте тісто в кульку і покладіть його в пластиковий судочек або мисочку. Потім щільно замотайте миску харчовою плівкою і поставте тісто підходити. Відмінно підійде ледь тепла духовка або ж місце біля батареї.
американські пончики - фото крок 6
Коли тісто збільшиться, дістаньте його з піалки і викладіть на робочу поверхню або дошку, присипану борошном. Розкачайте тісто таким чином, щоб його товщина становила півтора сантиметра. Якщо у вас немає спеціального пристосування для пончиків, то візьміть стакан і чарку. Виріжете склянкою кружальця, в яких чаркою виріже менші за діаметром шматочки, щоб вийшли дірочки.
американські пончики - фото крок 7
У товстостінній каструлі або казанку розігрійте рослинне масло до ста вісімдесяти градусів. Якщо воно буде занадто холодним, то пончики не зварила і будуть сирими всередині. Якщо ж занадто гарячим, то просто підгорять. Викладайте пончики по черзі в розігріте масло і обсмажуйте по кілька хвилин з двох сторін. Готові пончики викладіть на папір, щоб стік зайвий жир. Розтопіть на водяній бані білий шоколад, їх політ donatsи. Потім присипте шоколадної присипкою і цукровою пудрою.

Схожі рецепти