Американські пончики
(покроковий рецепт з фото)
У Сполучених Штатах Америки пончики вважаються мало не національним блюдом. Там їх називають Донатс. Продаються вони практично на кожному кроці і користуються великою популярністю у населення.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати американські пончики, то прочитайте цей рецепт. Ця страва дуже люблять діти, але і дорослі теж не проти поласувати смачними Донатс. Експериментуйте з глазур'ю - і у вас завжди будуть апетитні пончики.
- Вода - 30 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Молоко - 175 мілілітрів
- Цукор - 60 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 340 грам
- Рослинна олія - 1/2 L
- Цукрова пудра, білий шоколад, шоколадна присипка - За смаком (для прикраси)
Трохи водички нагрійте так, щоб вона була теплою, але не гарячою. Насипте в ємність з водою дріжджі і перемішайте ложкою. Поставте на п'ятнадцять хвилин в місце без протягів, щоб дріжджі "ожили" і почали працювати.
У миску з високими бортиками вбийте куряче яйце, покладіть цукровий пісок і м'яке вершкове масло. Ви можете розтопити його попередньо до рідкої консистенції в мікрохвильовці або на плиті, а можете просто дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі на кілька годин.
Тепер в окремому сотейнику розігрійте до сорока градусів молоко і влийте його в миску. Воно не повинно бути занадто гарячим, інакше яйце може згорнутися. Налийте дріжджову суміш. Всипте в миску просіяне борошно. Просіяти її слід для того, щоб позбутися від можливих частинок сміття і наситити киснем.
Тепер за допомогою спеціальної кухонної машини і насадки замісіть тісто. Якщо комбайна у вас під рукою не виявилося, то можете зробити це звичайною виделкою або руками. Тісто має вийти м'яким і еластичним.
Скачайте тісто в кульку і покладіть його в пластиковий судочек або мисочку. Потім щільно замотайте миску харчовою плівкою і поставте тісто підходити. Відмінно підійде ледь тепла духовка або ж місце біля батареї.
Коли тісто збільшиться, дістаньте його з піалки і викладіть на робочу поверхню або дошку, присипану борошном. Розкачайте тісто таким чином, щоб його товщина становила півтора сантиметра. Якщо у вас немає спеціального пристосування для пончиків, то візьміть стакан і чарку. Виріжете склянкою кружальця, в яких чаркою виріже менші за діаметром шматочки, щоб вийшли дірочки.
У товстостінній каструлі або казанку розігрійте рослинне масло до ста вісімдесяти градусів. Якщо воно буде занадто холодним, то пончики не зварила і будуть сирими всередині. Якщо ж занадто гарячим, то просто підгорять. Викладайте пончики по черзі в розігріте масло і обсмажуйте по кілька хвилин з двох сторін. Готові пончики викладіть на папір, щоб стік зайвий жир. Розтопіть на водяній бані білий шоколад, їх політ donatsи. Потім присипте шоколадної присипкою і цукровою пудрою.