Рецепт Американські пончики, покриті шоколадом фото

Американські пончики, покриті шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пончики
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Донатс - це дуже популярні в Америці пончики, які найчастіше їдять на сніданок. Дивіться рецепт, як приготувати американські пончики, покриті шоколадом. Неймовірно повітряні, м'які, смачні.

Опис приготування:

Будьте уважні при обсмажуванні пончиків. Вони повинні повністю зануритися в масло, а вогонь повинен бути таким, щоб масло навколо донатів на кипіло й не міхура.

Для прикраси донатів можна використовувати все, що підказує вам ваша фантазія: всілякі присипки, глазурі, цукрову пудру, збиті вершки і так далі.

  • Борошно - 640 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Дріжджі сухі - 14 грам
  • Вершкове масло - 90 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль, ваніль - За смаком
  • Шоколад - За смаком (для прикраси)
  • Вершки - За смаком (для прикраси)
  • Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження пончиків)
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 1
1. Борошно просійте кілька разів, додайте в неї сухі дріжджі, сіль і цукор.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 2
2. Вершкове масло розтопіть, молоко візьміть якомога жирніший (3, 2%) або додайте в нього вершки. Молоко повинно бути теплим. Екстракт ванілі можна замінити звичайним ванільним цукром.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 3
3. У великій ємності перемішайте міксером протягом 5-8 хвилин всі наші інгредієнти. Якщо вимішуєте руками, це займе близько 15 хвилин. Тісто має вийти однорідним, не прилипає до рук.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 4
4. Щоб тісто підійшло, дно чаші мультиварки змастіть маслом і викладіть туди тісто. З 30 хвилин залишаємо підніматись тісто при температури 35 градусів. Без мультиварки вкриваємо каструлю з тестом і ставимо в тепле місце на годину.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 5
5. Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл (або силіконовий килимок), щоб трохи обмять. Розкачати тісто потрібно в пласт до 1 см.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 6
6. Деко застеліть пергаментом, сюди викладайте заготовки пончиків. Вирізати пончики з тіста найкраще спеціальною формою, якщо у вас такої немає - використовуйте кондитерське кільце невеликого діаметру.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 7
7. Масло в сковороді сильно розігрівати не потрібно, інакше пончики вийдуть темними. Закладайте донати в масло і обсмажуйте з обох сторін на маленькому вогні. Враховуйте, що друга сторона готується швидше.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 8
8. Шумівкою викладіть пончики на серветки, щоб вони ввібрали в себе зайвий жир. Коли пончики охолонуть, приступаємо до прикраси.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 9
9. Візьміть плитки улюбленого шоколаду, я вибрала всього по чуть-чуть: молочний, чорний і білий шоколад. Його потрібно залити парою ложок гарячих вершків і розім'яти ложкою. Також можна скористатися мікрохвильовкою або розтопити на водяній бані.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 10
10. В білий шоколад можна додати краплю барвника, щоб донатси були яскравого кольору. Розтоплений шоколад можна намазувати на пончики силіконової пензликом, але мені більше подобається занурювати пончик прямо в шоколад.
американські пончики, покриті шоколадом - фото крок 11
11. Прикрашати можна чим завгодно, я скористалася кольоровою присипкою. Зачекайте, поки шоколадна глазур трохи застигне і насолоджуйтеся

Схожі рецепти