Американські пончики, покриті шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Донатс - це дуже популярні в Америці пончики, які найчастіше їдять на сніданок. Дивіться рецепт, як приготувати американські пончики, покриті шоколадом. Неймовірно повітряні, м'які, смачні.
Будьте уважні при обсмажуванні пончиків. Вони повинні повністю зануритися в масло, а вогонь повинен бути таким, щоб масло навколо донатів на кипіло й не міхура.
Для прикраси донатів можна використовувати все, що підказує вам ваша фантазія: всілякі присипки, глазурі, цукрову пудру, збиті вершки і так далі.
- Борошно - 640 грам
- Цукор - 60 грам
- Дріжджі сухі - 14 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, ваніль - За смаком
- Шоколад - За смаком (для прикраси)
- Вершки - За смаком (для прикраси)
- Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження пончиків)

1. Борошно просійте кілька разів, додайте в неї сухі дріжджі, сіль і цукор.

2. Вершкове масло розтопіть, молоко візьміть якомога жирніший (3, 2%) або додайте в нього вершки. Молоко повинно бути теплим. Екстракт ванілі можна замінити звичайним ванільним цукром.

3. У великій ємності перемішайте міксером протягом 5-8 хвилин всі наші інгредієнти. Якщо вимішуєте руками, це займе близько 15 хвилин. Тісто має вийти однорідним, не прилипає до рук.

4. Щоб тісто підійшло, дно чаші мультиварки змастіть маслом і викладіть туди тісто. З 30 хвилин залишаємо підніматись тісто при температури 35 градусів. Без мультиварки вкриваємо каструлю з тестом і ставимо в тепле місце на годину.

5. Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл (або силіконовий килимок), щоб трохи обмять. Розкачати тісто потрібно в пласт до 1 см.

6. Деко застеліть пергаментом, сюди викладайте заготовки пончиків. Вирізати пончики з тіста найкраще спеціальною формою, якщо у вас такої немає - використовуйте кондитерське кільце невеликого діаметру.

7. Масло в сковороді сильно розігрівати не потрібно, інакше пончики вийдуть темними. Закладайте донати в масло і обсмажуйте з обох сторін на маленькому вогні. Враховуйте, що друга сторона готується швидше.

8. Шумівкою викладіть пончики на серветки, щоб вони ввібрали в себе зайвий жир. Коли пончики охолонуть, приступаємо до прикраси.

9. Візьміть плитки улюбленого шоколаду, я вибрала всього по чуть-чуть: молочний, чорний і білий шоколад. Його потрібно залити парою ложок гарячих вершків і розім'яти ложкою. Також можна скористатися мікрохвильовкою або розтопити на водяній бані.

10. В білий шоколад можна додати краплю барвника, щоб донатси були яскравого кольору. Розтоплений шоколад можна намазувати на пончики силіконової пензликом, але мені більше подобається занурювати пончик прямо в шоколад.

11. Прикрашати можна чим завгодно, я скористалася кольоровою присипкою. Зачекайте, поки шоколадна глазур трохи застигне і насолоджуйтеся