Пончики на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Такі чудові солодкі і пишні пампушки чудово підійдуть до чаю або кави. Готуються вони з найпростіших інгредієнтів і, до того ж, дуже швидко. Обов'язково спробуйте!
Пончики - чудовий домашній продукт, який завжди актуальний на вашому столі. Завдяки простому рецептом пончиків на кефірі, ви зможете приготувати їх дуже швидко. Соду можна замінити розпушувачем: в цьому випадку просіюємо його разом з борошном. Готові пончики часто подають до столу з варенням або джемом. Хай щастить!
- Борошно - 2, 5 склянки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
Кефір з'єднуємо з яйцем, сіллю і цукром.
Додайте соду і 3 ст.Л. Рослинної олії. Ретельно перемішуємо.
Поступово засипаємо просіяне борошно. Перемішуємо тісто ложкою, а потім - руками.
Замісити еластичне тісто. Загорніть його в харчову плівку і залиште на 25 хвилин.
Потім розділіть тісто на дві частини, кожну з яких розкачайте в пласт (товщиною 1 см).
Формочкою або склянкою вирізаємо з тіста кружечки. У центрі кожного кружечка вирізаємо отвір.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло, і обсмажуємо пончики з двох сторін до красивого золотистого кольору.
Перекладіть пончики на тарілку, дайте їм трохи охолонути, посипте цукровою пудрою. Смачного!