Смачні мариновані грибочки
(покроковий рецепт з фото)
У магазині побачив баночку маринованих грибів і обімлів від ціни. Вона раз у 5-7 відрізняється від ціни «сирих» продуктів. Підкажу відмінний рецепт, як приготувати смачні мариновані грибочки.
Знайти рецепт маринованих грибів не так вже й складно. Є швидкі варіанти або ті, що займають кілька тижнів. Можна використовувати лісові грибочки або звичайні печериці, тільки не заморожені, а свіжі грибочки. Зберігайте готові грибочки в холодильнику. Подавайте їх до будь-яких страв.
- Печериці - 450 грам
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Чебрець - 5 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
1. Вибирайте невеликі грибочки, вимийте їх і очистіть. Розріжте кожен навпіл. У сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть грибочки.
2. Обсмажуйте гриби до випаровування рідини і появи золотистої скоринки.
3. Вимкніть вогонь, додайте в сковороду сік і цедру одного лимона, подрібнений часник, лавровий лист, подрібнені гілочки свіжого чебрецю, сіль і poperčite.
4. Перемішайте гарненько і залиште все вміст, щоб воно досягло кімнатної температури.
5. Перекладіть грибочки в тарілку і подавайте їх відразу або надішліть на зберігання в холодильник.