Рецепт Смачні мариновані грибочки фото

Смачні мариновані грибочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Печериці
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

У магазині побачив баночку маринованих грибів і обімлів від ціни. Вона раз у 5-7 відрізняється від ціни «сирих» продуктів. Підкажу відмінний рецепт, як приготувати смачні мариновані грибочки.

Опис приготування:

Знайти рецепт маринованих грибів не так вже й складно. Є швидкі варіанти або ті, що займають кілька тижнів. Можна використовувати лісові грибочки або звичайні печериці, тільки не заморожені, а свіжі грибочки. Зберігайте готові грибочки в холодильнику. Подавайте їх до будь-яких страв.

  • Печериці - 450 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - 1/4 склянки
  • Чебрець - 5 штук
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
смачні мариновані грибочки - фото крок 1
1. Вибирайте невеликі грибочки, вимийте їх і очистіть. Розріжте кожен навпіл. У сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть грибочки.
смачні мариновані грибочки - фото крок 2
2. Обсмажуйте гриби до випаровування рідини і появи золотистої скоринки.
смачні мариновані грибочки - фото крок 3
3. Вимкніть вогонь, додайте в сковороду сік і цедру одного лимона, подрібнений часник, лавровий лист, подрібнені гілочки свіжого чебрецю, сіль і poperčite.
смачні мариновані грибочки - фото крок 4
4. Перемішайте гарненько і залиште все вміст, щоб воно досягло кімнатної температури.
смачні мариновані грибочки - фото крок 5
5. Перекладіть грибочки в тарілку і подавайте їх відразу або надішліть на зберігання в холодильник.

Схожі рецепти