Рецепт Мариновані грибочки фото

Мариновані грибочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Чесно зізнаюся, що я не люблю робити заготовки на зиму. Оскільки над більшістю з них доводиться довго стояти. Але завжди є приємні винятки. Ця заготовка грибочків - одна з них!

Уважно ознайомтеся з тим, як приготувати мариновані грибочки, а саме - боровики. Для них ми будемо варити простий маринад. Після того, як він звариться, просто все охолоджуємо. А вже на наступний день гриби можна пробувати. Вони будуть вдалою закускою на святковий стіл і доповнять простий гарнір.

  • Боровик - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Перець горошком - 6 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Кріп - 1 штука (парасолька)
  • Часник - 3 зубчики
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 4 чайних ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
мариновані грибочки - фото крок 1
Гриби добре промийте. Відріжте у боровиків грубі ніжки. Частину, що залишилася досить крупно наріжте.
мариновані грибочки - фото крок 2
Грибні капелюшки зваріть до напівготовності. Потім пропустіть їх через сито. Остудіть холодною водою і обсушити.
мариновані грибочки - фото крок 3
Займіться маринадом. Воду змішайте з оцтом. Потім додайте всі спеції, сіль і цукор. Перемішайте. Потім додайте гриби.
мариновані грибочки - фото крок 4
Варіть боровики в маринаді протягом 15 хвилин.
мариновані грибочки - фото крок 5
У підготовлені банки покладіть остиглі гриби. Залийте їх маринадом. А потім закупорьте кришками. На наступний день можете пробувати свої грибочки!

Схожі рецепти