Мариновані грибочки
(покроковий рецепт з фото)
Чесно зізнаюся, що я не люблю робити заготовки на зиму. Оскільки над більшістю з них доводиться довго стояти. Але завжди є приємні винятки. Ця заготовка грибочків - одна з них!
Уважно ознайомтеся з тим, як приготувати мариновані грибочки, а саме - боровики. Для них ми будемо варити простий маринад. Після того, як він звариться, просто все охолоджуємо. А вже на наступний день гриби можна пробувати. Вони будуть вдалою закускою на святковий стіл і доповнять простий гарнір.
- Боровик - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Перець горошком - 6 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Кріп - 1 штука (парасолька)
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 4 чайних ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Гриби добре промийте. Відріжте у боровиків грубі ніжки. Частину, що залишилася досить крупно наріжте.
Грибні капелюшки зваріть до напівготовності. Потім пропустіть їх через сито. Остудіть холодною водою і обсушити.
Займіться маринадом. Воду змішайте з оцтом. Потім додайте всі спеції, сіль і цукор. Перемішайте. Потім додайте гриби.
Варіть боровики в маринаді протягом 15 хвилин.
У підготовлені банки покладіть остиглі гриби. Залийте їх маринадом. А потім закупорьте кришками. На наступний день можете пробувати свої грибочки!