Смачне тісто на пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Затіяли домашні пиріжки і шукайте нескладний і вдалий рецепт тесту? Тоді мій варіант точно варто розглянути. М'яке дріжджове тісто, з яким зручно працювати - це те, що треба. Рекомендую!
Хочу запропонувати вам на замітку дуже класну ідею, як приготувати смачну тісто на пиріжки. В даному випадку воно несолодке, так що відмінно підійде для начинки з картоплі, капусти, рису з яйцем або м'яса, наприклад. Сам процес досить простий, тому у вашій кулінарній скарбничці цей рецепт точно знайде своє місце.
- Борошно - 500-550 грам (приблизно)
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
1. У теплій воді розчиніть цукор і дріжджі. Залиште на 10-15 хвилин. Після додайте сіль, борошно, рослинна олія.
2. Замісити тісто, загорніть в пакет або плівку і залиште на півгодинки.
3. Після викладіть на стіл і як слід пам'ятайте руками хвилин 5.
4. Знову загорніть і залиште в теплі підходити.
5. Тісто має добре збільшитися в обсязі, бути м'яким і еластичним.
6. А після можна розділити тісто на 8-10 частин і приступати до ліплення пиріжків.