Смачне пісне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося здобних булочок до чаю, але ви дотримуєтеся пост? Дозвольте вам показати, як приготувати смачну здобне тісто для пиріжків, булочок або пирогів. Дивіться рецепт смачного пісного тіста!
Пісне тісто може бути просто на воді, листкове або дріжджове. Найсмачніше виходить, як на мене, на дріжджах. Для приготування смачного пісного тіста вам знадобляться сухі дріжджі, борошно пшеничне, вода і цукор. Солі я додаю дрібку. До речі, якщо ви вирішили спекти булочок і хочете, щоб тісто було солодким, просто додайте більше цукру.
- Вода - 200 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Олія соняшникова - 50 грам
- Борошно - 400-450 грам
- Цукор - 35 грам
- Сіль - 1 щіпка
Спочатку потрібно зробити опару. Я готую її з сухих дріжджів, мені вони більше подобаються, але можете взяти і пресовані.
Розведіть в неповному склянці теплої води дріжджі, додайте цукру столову ложку (можна з гіркою) і муки грамів 150. Розмішайте все гарненько, дайте опарі підійти в теплому місці протягом години-півтора.
Розведіть в неповному склянці теплої води дріжджі, додайте цукру столову ложку (можна з гіркою) і муки грамів 150. Розмішайте все гарненько, дайте опарі підійти в теплому місці протягом години-півтора.
Через годину ви побачите, що опара підійшла. У неї тепер можна додати сіль і рослинне масло, перемішайте все.
Борошно просійте і поступово додайте до опари. Замішуйте тісто спочатку ложкою або лопаткою.
Тісто має бути м'яким, повітряним, але не тугим, інакше вироби вийдуть твердими.
З тіста сформуйте куля.
Накрийте його рушником або укутайте в харчову плівку. Поставте в тепле місце підходити на годину або навіть два.
Перед приготуванням самої випічки ви можете ще раз підійшло тісто обмять.
Пиріжки та булочки виходять дуже м'якими і смачними. Смачного!
Пиріжки та булочки виходять дуже м'якими і смачними. Смачного!