Смачне пісне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Захотілося здобних булочок до чаю, але ви дотримуєтеся пост? Дозвольте вам показати, як приготувати смачну здобне тісто для пиріжків, булочок або пирогів. Дивіться рецепт смачного пісного тіста!
Опис приготування:
Пісне тісто може бути просто на воді, листкове або дріжджове. Найсмачніше виходить, як на мене, на дріжджах. Для приготування смачного пісного тіста вам знадобляться сухі дріжджі, борошно пшеничне, вода і цукор. Солі я додаю дрібку. До речі, якщо ви вирішили спекти булочок і хочете, щоб тісто було солодким, просто додайте більше цукру.
- Вода - 200 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Олія соняшникова - 50 грам
- Борошно - 400-450 грам
- Цукор - 35 грам
- Сіль - 1 щіпка
Спочатку потрібно зробити опару. Я готую її з сухих дріжджів, мені вони більше подобаються, але можете взяти і пресовані.
Розведіть в неповному склянці теплої води дріжджі, додайте цукру столову ложку (можна з гіркою) і муки грамів 150. Розмішайте все гарненько, дайте опарі підійти в теплому місці протягом години-півтора.
Розведіть в неповному склянці теплої води дріжджі, додайте цукру столову ложку (можна з гіркою) і муки грамів 150. Розмішайте все гарненько, дайте опарі підійти в теплому місці протягом години-півтора.
Через годину ви побачите, що опара підійшла. У неї тепер можна додати сіль і рослинне масло, перемішайте все.
Борошно просійте і поступово додайте до опари. Замішуйте тісто спочатку ложкою або лопаткою.
Тісто має бути м'яким, повітряним, але не тугим, інакше вироби вийдуть твердими.
З тіста сформуйте куля.
Накрийте його рушником або укутайте в харчову плівку. Поставте в тепле місце підходити на годину або навіть два.
Перед приготуванням самої випічки ви можете ще раз підійшло тісто обмять.
Пиріжки та булочки виходять дуже м'якими і смачними. Смачного!
Пиріжки та булочки виходять дуже м'якими і смачними. Смачного!