Смачне дріжджове тісто на пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю дріжджову випічку, особливо пиріжки, але знайти гідний і правильний рецепт такого тесту дуже складно. Після довгих пошуків розповім, як приготувати смачну дріжджове тісто на пиріжки.
В інтернеті можна знайти безліч рецептів дріжджового тіста, більшість з них мені довелося перепробувати. В одному тісто погано піднімалося, в іншому - випічка дуже швидко черствів. Завдяки цим рецептом пиріжки завжди виходять м'якими, пишними, довго зберігають свіжість і аромат.
- Борошно - 1 кілограм
- Сухі дріжджі - 14 грам
- Сіль - 20 грам
- Цукор - 80 грам
- Вода очищена - 665 мілілітрів
- Маргарин - 40 грам
- Рослинна олія - За смаком
1. У миску або банку (у мене банку) вливаю воду кімнатної температури, всипав швидкодіючі сухі дріжджі і трохи цукру.
2. Розмішую вміст і накриваю серветками або рушником, залишаю на 10 хвилин.
3. Борошно заздалегідь просівають і трохи менше половини всипав в глибоку миску.
4. До борошна додаю сіль і цукровий пісок, перемішую.
5. Вливаю воду з дріжджами і розмішую.
6. Замішую тісто спершу ложкою, потім руками.
7. Маргарин заздалегідь дістаю з холодильника і нарізаю маленькими шматочками, кладу в тісто і замішую, потроху додаю борошно, що залишилося.
8. Готовий кого з тіста змащую олією і перекладаю в іншу миску, накриваю рушником і залишаю на 3-4 годину, після цього тісто готове до використання.