Рецепт Смачне дріжджове тісто на пиріжки фото

Смачне дріжджове тісто на пиріжки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 15
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Дуже люблю дріжджову випічку, особливо пиріжки, але знайти гідний і правильний рецепт такого тесту дуже складно. Після довгих пошуків розповім, як приготувати смачну дріжджове тісто на пиріжки.

Опис приготування:

В інтернеті можна знайти безліч рецептів дріжджового тіста, більшість з них мені довелося перепробувати. В одному тісто погано піднімалося, в іншому - випічка дуже швидко черствів. Завдяки цим рецептом пиріжки завжди виходять м'якими, пишними, довго зберігають свіжість і аромат.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Сухі дріжджі - 14 грам
  • Сіль - 20 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Вода очищена - 665 мілілітрів
  • Маргарин - 40 грам
  • Рослинна олія - За смаком
смачне дріжджове тісто на пиріжки - фото крок 1
1. У миску або банку (у мене банку) вливаю воду кімнатної температури, всипав швидкодіючі сухі дріжджі і трохи цукру.
смачне дріжджове тісто на пиріжки - фото крок 2
2. Розмішую вміст і накриваю серветками або рушником, залишаю на 10 хвилин.
смачне дріжджове тісто на пиріжки - фото крок 3
3. Борошно заздалегідь просівають і трохи менше половини всипав в глибоку миску.
смачне дріжджове тісто на пиріжки - фото крок 4
4. До борошна додаю сіль і цукровий пісок, перемішую.
смачне дріжджове тісто на пиріжки - фото крок 5
5. Вливаю воду з дріжджами і розмішую.
смачне дріжджове тісто на пиріжки - фото крок 6
6. Замішую тісто спершу ложкою, потім руками.
смачне дріжджове тісто на пиріжки - фото крок 7
7. Маргарин заздалегідь дістаю з холодильника і нарізаю маленькими шматочками, кладу в тісто і замішую, потроху додаю борошно, що залишилося.
смачне дріжджове тісто на пиріжки - фото крок 8
8. Готовий кого з тіста змащую олією і перекладаю в іншу миску, накриваю рушником і залишаю на 3-4 годину, після цього тісто готове до використання.

Схожі рецепти