Смачна яловича підлива
(покроковий рецепт з фото)
У кожної господині може бути своя технологія приготування підливи. Одні млоять м'ясо з овочами, інші ж готують все окремо і змішують в кінці. Розповім, як приготувати смачну яловичу підливу.
У мене також є кілька своїх рецептів приготування підливи. Спершу м'ясо панірую в борошні й обсмажую до скоринки, потім окремо готую овочі. Після того, як всі інгредієнти готові, викладаю все в одну ємність і тушу. Один з моїх секретів - це великі шматки м'яса. Мені подобається, щоб воно добре відчувалося. Набір овочів необов'язковий, ви можете з легкістю замінити будь-який.
- Яловичина - 950 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Червоний салатний перець - 1 штука
- Стебло селери - 0, 5 штуки
- Томати - 2-3 штук
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Яловичий бульйон - 3 склянки
- Червоний винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Петрушка - 4 штуки
1. У миску насипте половину склянки борошна, додайте сіль і спеції за смаком.
2. Вимийте м'ясо, наріжте його шматочками середнього розміру. Кожен шматочок обваляйте в борошні з двох сторін.
3. Викладіть все шматочки м'яса в тарілку.
4. У сковороді розігрійте олію, викладіть м'ясо і обсмажуйте його з двох сторін до рум'яної скоринки. Викладіть м'ясо зі сковороди в тарілку.
5. Наріжте кубиками цибулю і подрібніть часник. Сковороду після обсмажування м'яса поверніть на вогонь, викладіть в неї цибулю, обсмажуйте його кілька хвилин, потім додайте часник.
6. Наріжте кубиками томати, а селера невеликими шматочками. Викладіть овочі в сковороду до цибулі і часнику.
7. Обсмажуйте овочі 4-6 хвилин, потім додайте будь-які спеції за смаком, перемішайте і перекладіть в тарілку.
8. Сковороду поверніть на вогонь, викладіть вершкове масло (можна замінити рослинним).
9. Розтопіть повністю масло і додайте борошно, що залишилося.
10. За допомогою віночка добре перемішайте олійно-борошняну суміш.
11. Влийте яловичий бульйон, оцет, варіть суміш до утворення густої маси, постійно перемішуючи.
12. Раніше обсмажені овочі поверніть в сковороду, додайте лавровий лист, посоліть і поперчіть за смаком.
13. Через 1 хвилину викладіть м'ясо, доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою близько 90 хвилин.
14. Через необхідний час спробуйте м'ясо, воно повинно бути дуже ніжне. Подавайте підливу відразу, прикрасивши її свіжою петрушкою.