Смачна сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Ця запіканка підкупила мене тим, що в ній немає ні борошна, ні манки. Готується вона на вершках і крохмалі. І залишається ніжною навіть на другий день. Дивіться, як приготувати смачну сирну запіканку!
Жирність вершків на смак не відбивається, тільки на калорійності готового продукту. Я часто роблю цю запіканку і на жирному домашньому молоці, виходить не менш смачно! хай щастить!
- Сир зернистий - 500 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 100 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Ванільний цукор - 1 штука (упаковочка)
- М'ята - 1 пучок (для прикраси)
- Смородина - 1 Ст. Ложка (для прикраси)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для прикраси)
Приготуйте продукти для самої запіканки. Продукти для прикраси поки не знадобляться.
Спочатку потрібно подрібнити максимально сир. Для цього скористайтеся блендером або теркою.
Додайте до подрібненого сиру яйця, цукор, ванільний цукор, вершки і крохмаль. Увімкніть блендер на повну потужність на 3-4 хвилини.
Змастіть форму мультиварки шматочком вершкового масла або рафінованим маслом, можна використовувати кулінарний жир. Перелийте сирну масу, встановіть форму в мультиварку. Режим "випічка", час - 40-45 хвилин.
Готову запіканку остудіть у формі. Вона дуже ніжна, не поспішайте. Потім обережно витягніть її з форми. Приготуйте продукти для прикраси.
Разложите смородину, листочки, посипте цукровою пудрою. Готово!