Слойки з яйцем, шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Такі слойки можна зробити до сніданку замість бутербродів, до того ж вони виглядають дуже апетитно. Побалуйте і ви себе такою смакотою за рецептом, як приготувати слойки з яйцем, шинкою і сиром.
Замість звичного рецепта, де всі інгредієнти ховаються всередину, у цій випічки начинка видно відразу. Курячі яйця не відварюю, а вбиваю цільними, потім випікаю в духовці. Яйце всередині залишається трохи рідким, тому такі слойки виходять соковитими. З представлених продуктів виходять 2 порції смачних слоек.
- Тісто листкове - 350 грам
- Твердий сир - 50 грам
- Шинка - 50 грам
- Оливки - 3 штуки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Листкове тісто розкочують тонко. Шинку нарізаю тонкими смужками.
2. Твердий сир (можна з різними смаками, наприклад, горіховий або молочний) натираю на крупній тертці, оливки нарізаю тонкими кружечками. Зелень мою і дрібно нарізаю.
3. Пласт тесту розрізаю на 2 частини. Малюю ножем квадрат з краями, всередину викладаю начинку з шинки, оливок, посипаю твердим сиром. Випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 15 хвилин.
4. За цей час вільні краю піднімуться і сформують кошичок, дістаю слойки і всередину кожної вбиваю куряче яйце, по кусу солю і перчу. Відправляю назад в духовку на 5-7 хвилин.
5. Дістаю слойки з духовки і посипаю дрібно рубаною зеленню.