Слойки з сиром і маком
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткі, дуже апетитні і прості у виконанні закусочні слойки я хочу навчити вас піч в домашніх умовах. Їх можна подавати до перших страв, салатів або як перекус. Спробувати варто!
Набір інгредієнтів, як ви бачите, зовсім невеликий і цілком доступний. В даному випадку в рецепт використовується Пармезан, але ви можете взяти будь-який сир, який є в холодильнику. Отже, запам'ятовуйте, як приготувати слойки з сиром і маком, і порадуйте себе і близьких.
- Тісто листкове - 450 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 50-100 грам
- Мак - 2-3 Ст. Ложок
- Жовток - 1 штука
1. Розкачайте листкове тісто на столі. Духовку розігрійте до 200 градусів.
2. Змастіть розтопленим вершковим маслом.
3. Натріть зверху сир.
4. Свердла.
5. Ось, що вийшло.
6. Розкачайте згорнутий пласт тесту.
7. І знову загорніть.
8. Отриманий пласт ще разок розкачайте, щоб вийшов прямокутник.
8. Збийте жовток, додавши ложечку води. Підготуйте мак.
9. Змастіть тісто жовтком і присипте маком.
10. Розкачайте качалкою, щоб притиснути як слід мак.
11. Наріжте тонкими смужками. Можна пекти їх прямими або згорнути ось таким чином.
12. Викладіть на деко і відправте в духовку.
13. Запікайте слойки з сиром і маком до рум'яності. Смачного!