Слойки з дріжджового тіста з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Наслідки випічка до чаю підходить часом не гірше солоденької. Особливо, якщо язик йде про апетитних пірожочков з листкового тіста. Якщо ви любите прості рецепти без зайвого клопоту, запам'ятовуйте!
Традиційно в подібних рецептах використовують твердий сир, нарізаний скибочками. Я ж хочу запропонувати цікавий спосіб, як приготувати слойки з дріжджового тіста з м'яким сиром. Начинка виходить дивно ніжною, а пірожочкі буквально таять у роті. До того ж, готується все зовсім нескладно, так що рекомендую придивитися до рецептом.
- Листкове бездріжджове тісто - 1 кілограм
- Сир - 200 грам (фета і рикотта)
- Яйце - 1 штука(+ 1 жовток)
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Кунжут - 1 Чайна ложка
1. Для початку розкладіть тісто на робочій поверхні і наріжте його невеликими квадратами. Я тісто не розгортають, щоб воно краще расслаивалось.
2. У глибокій мисці з'єднайте рикотту, фета (ви можете використовувати і інші сири) і яйце. Збийте все до однорідності. Додайте щіпку перцю і солі.
3. Викладіть начинку в центр кожного квадратика тесту.
4. І акуратно згорніть трикутником.
5. За допомогою вилки заліпите акуратно краю.
6. Викладіть слойки на деко, застелене пергаментом або змащений маслом.
7. Змастіть за допомогою пензлика збитим жовтком.
8. Також можна присипати зверху кунжутом, наприклад. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку.
9. І запікайте слойки до рум'яності. Смачного!